Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výnosnost keříčkových rajčat

Od: rajce* odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mne, jakou jste měli rekordní výnosnost rajčat (keříčková, balkónová). Na obalech od semen vždycky píšou něco kolem 150 rajčat z jedné rostliny, což mi přijde jako utopie nebo se někomu povedla aspoň stovka? V minulých letech se mi povedlo většinou asi tak 30-40 rajčat, ale každým rokem se lepším, tak třeba to ještě povyroste.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Dělal jsem u všech druhů rajčat .Ano je možné 150plodů z rostliny ale musíte sít v lednu ,přisvětlovat ,pěstovat ve skleníku,ideání půda a prostředí.Na balkoně se dá odhadem vypěstivat tak 60-80 plodů víc určitě nééé

jabraka*
hodnocení

0x

Na balkoně hodně záleží na podmínkách pěstování.na jihozápadě bude úroda podstatně větší,než na SV.Také výskyt plísní zkrátí vegetační dobu.U keříčkových rajčat to ovlivní způsob ošetřování a hnojení.Také se neprovádí zaštipování.Já mám odrůdu,která kvete za každým listem,většina až za třetím listem.,Takže úrodnost může značně kolísat.Nezapomínejme také na vhodné hnojení a zálivku.

JABRAKA

rajce*
hodnocení

Balkón (lodžii) mám na jih. Plísně jsem zatím nikdy neměl a to jsem ani nepoužíval nic na prevenci. Minulej rok jsem měl ale problém s nedostatkem vápníku, polovina úrody mi zčernala. Letos jsem prvně k substrátu přidal i kompost, tak jsem zvědavej, zda to bude mít nějakej vliv. Hnojím kristalonem (start, plod a květ) zhruba dvakrát do měsíce. Minulej rok jsem jim toho kristalonu dopřával více, každý týden a myslím si, že právě kvůli tomu se projevil nedostatek toho vápníku. Rajčata byla hrozně vytáhlá, velmi vysoká, měla celkem málo listů. Letos chci být s tím hnojením opatrnější a taky jsem koupil bezpečnější odrůdu Vilma, takže to snad bude v pohodě.

jenda7

Vilmu jsme měl vloni 2 rostliny na dvoře v nádobě a hned z kraje se mi zkroutili a zežloutly listy. Nevím proč, úžeh? Nebo prý nezalívat za slunce. Letos jsem byl opatrnější se slunkem a zalévám je jen večer, ale zase mi trochu zřejmě nachladili. Listy se opět jakoby chtěli kroutit, ale zatím ne zcela a jsou zelené. Měl jsem i jiná rajčata, ale zdá se mi ta Vilma nějaká choulostivá. Příště už to nechci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]