Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne, jakou jste měli rekordní výnosnost rajčat (keříčková, balkónová). Na obalech od semen vždycky píšou něco kolem 150 rajčat z jedné rostliny, což mi přijde jako utopie nebo se někomu povedla aspoň stovka? V minulých letech se mi povedlo většinou asi tak 30-40 rajčat, ale každým rokem se lepším, tak třeba to ještě povyroste.
Na balkoně hodně záleží na podmínkách pěstování.na jihozápadě bude úroda podstatně větší,než na SV.Také výskyt plísní zkrátí vegetační dobu.U keříčkových rajčat to ovlivní způsob ošetřování a hnojení.Také se neprovádí zaštipování.Já mám odrůdu,která kvete za každým listem,většina až za třetím listem.,Takže úrodnost může značně kolísat.Nezapomínejme také na vhodné hnojení a zálivku.
JABRAKA
Balkón (lodžii) mám na jih. Plísně jsem zatím nikdy neměl a to jsem ani nepoužíval nic na prevenci. Minulej rok jsem měl ale problém s nedostatkem vápníku, polovina úrody mi zčernala. Letos jsem prvně k substrátu přidal i kompost, tak jsem zvědavej, zda to bude mít nějakej vliv. Hnojím kristalonem (start, plod a květ) zhruba dvakrát do měsíce. Minulej rok jsem jim toho kristalonu dopřával více, každý týden a myslím si, že právě kvůli tomu se projevil nedostatek toho vápníku. Rajčata byla hrozně vytáhlá, velmi vysoká, měla celkem málo listů. Letos chci být s tím hnojením opatrnější a taky jsem koupil bezpečnější odrůdu Vilma, takže to snad bude v pohodě.
Vilmu jsme měl vloni 2 rostliny na dvoře v nádobě a hned z kraje se mi zkroutili a zežloutly listy. Nevím proč, úžeh? Nebo prý nezalívat za slunce. Letos jsem byl opatrnější se slunkem a zalévám je jen večer, ale zase mi trochu zřejmě nachladili. Listy se opět jakoby chtěli kroutit, ale zatím ne zcela a jsou zelené. Měl jsem i jiná rajčata, ale zdá se mi ta Vilma nějaká choulostivá. Příště už to nechci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.