Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevite, jak na to?, nerad bych ale nejakou chemii znicil okolni zelen. Doposud ten mech manzelka nekolikrat za rok pracne skrabe. Diky za rady! Sebor
Dobrý den, na odstranění mechu je nejlepší manželka . Ale, vážněji. Mech snad nemá rád vápno, tak tu cestičku povápnit - uškodit okolí by to nemělo, jenom to nedělat před deštěm, aby to mohlo působit. Když se dívám na tu fotku, tak já bych si tam ten mech asi ponechal. Je tam hezký a vypadá to přírodně. Zdravím!
sebor - tak, potom zkusit mechanické odstraňování, jak radí kolega @strejc . Možná by to šlo i vypálit horkovzdušnou pistolí, ale když máte tu manželku, tak bych se s tím nedělal .
sebor - jestli jste kutil, tak na tyč dobře připevněte drátěný kartáč, tyč vložte do rukou manželky a se slovy: "Už se nemusíš ohýbat." ji vyzvete k drhnutí chodníčku. Mohlo by to fungovat a potom jenom pozametat odstraněný mech.
něco zásaditého : nehašené vápno - soda /přášková žabka/ - měděný drát / ve vzdálenostech asi- 0,5-1 metr a dlouhodobě nechat působit/. Já už jsem se kolikrát všiml, i doma na střeše,že kde je něco měděného tak v pásu pod mech není.
Tak je potreba to ozkouset a delat nejak opatrne. Nevim, jak pusobi rondip, kdyz jej rozredi voda a je v pude. Nemyslel sem tam prijit s 20L postrikovacem a ten tam cely vycakat.
Nad Roundupem nemusíte spekulovat, na mechy nefunguje. Funguje zelená a modrá skalice, zase je otázka, jestli to neobarví kameny.
Takové ty povídačky, že mech nesnáší vápno.. prosim vás. A kde že to pánovi roste? v cementové spárovačce? A co pak je to ten cement? Z velké části vápník! Takže pryč s báchorkami o vápníku. Nefunguje ani v tráníku ani jinde. Roundup je herbicid, tudíž na rostliny, nikoliv na mechy a lišejníky. Mech vždy a všude poroste tam, kde má dobré podmínky - vlhko - takže se nabízí proředit porost stíníci slunci - to asi nebude ten správný krok Ptejme se tedy jinak - co mech nemá rád? Nesnáší železo. A to v jakékoliv formě. Ať už v postřiku, či hnojivu. Výborně funguje Mech-stop k aplikaci do trávníku, stejně tak můžete použít hnojivo na trávník s obsahem železa, či již zmíněnou skalici (ta ale barví). A stejně i tak budete muset aplikovat opakovaně a neručím za to, že i tak kameny nezreznou. Dalším přípravkem je Finalsan, jedná se o herbicid na přírodní bázi, má rychlý účinek. A protože je přírodní není nijak nebezpečný ani nezanechává rezidua. Ale jeho přednosti jsou trochu vyvážený vyšší cenou. Ale je to herbicid, spláchnutím z dlažby může poškodit okolní porost. Koneckonců i já bych tam mech nechala, kameny to nezaroste.
Ještě bych dodala k tomu Finalsanu. Je sice uváděn jako herbicid, protože se používá především proti plevelu, ale protože se o přírodní látku, má širší spektrum účinku i proti mechům a lišejníkům.
Ještě jednou zdůrazňuji, že dnes již bezhlavě používáný Round-up na mech NEPŮSOBÍ.
Floro, diky za obsahlou odpoved! Asi zustaneme u stareho, dobreho skrabani, ono to vlastne manzelku bavi, me teda ne. Koupil jsem noveho Kärchra, tak se dnes do toho pustim, co pujde, pujde, zbytek manzelka. Ono to tam stejne za chvili bude znovu. Mne tam teda ten mech nevadi, dokonce se mi libi, ale co bych neudelal pro manzelku
, za chvili by pry ty kameny nebyly videt
Ahoj. Na mech funguje nejlépe Modrá skalice. S mědí je to horší. Denně se koukám na hřebenáč z měděného plechu a šindel je čistý jen na prvním šáru od plechu. Je to tedy na severné odsluněný straně. S mechem opatrně, většinou je stále vlhký a dá se na něm uklouznout a o tý vaše stavbičky kolem se nechutně poranit, možná i zabít. Rána do hlavy a tak. Roundup neleze do kořenů zemí. Jen a pouze přez Chlorofil v listech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.