Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mšice na broskvoni

Od: zabkag® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,jdu pro radu .Na vršcich mladé broskvone se mi začaly kroutit listy a když je rozdělám jsou plné mšic a po celém kminku až nahoru lezou mravenci .Prosím poradite mi co s tím?Děkuji Gabi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Pod lepícím pásem se na kmeni bude tvořit plíseň - natřete lep přímo na kmínek v šíři cca 10 cm - tuším se to jmenuje Chem-stop. V drogerii kupte "fifítko" Agrion a nastříkejte právě jen do těch vrcholků se mšicemi.

TEN Chem-stop je na lezoucí hmyz ,ale ne na mšice...

limetka*

zavinac - to je sice pravda, ale ten lep zabrání mravencům, aby si tam ty mšice nosili a roznášeli je na další vrcholky větví, což oni móc rádi dělají :(

,,Ale to je slabota taková pomoc píši za sebe ,,jelikož mám zahradu a tak po zkušenostech s nima mám jiný náhled.

limetka*

zavinac- slabota neslabota - nám ten lep prostě takto už řadu let funguje a pomáhá. Howgh! Domluvila jsem. Pá!

jabraka*
hodnocení

0x

Právě to je první preventivní možnost,lepicí pásy na kmeni a pochytat ty mravence.Pak teprve postřikem(metation) vyhubit mšice.

JABRAKA

Postříkejte mšice nějakým insekticidem (mospilan, calypso, pirimor).

Jabrako, ten methation nemyslíte vážně, že.

hodnocení

0x

Kadeřavost listů u broskvoně je téměř u kažhého stromku. Na jaře se má udělat postřik..proti kadeřavosti. Jinak já to otrhávám a likviduji.Myslím,že s tím budete zápasit každý rok,,,je to nevděčná práce ,,,chce to velikou důslednost.

doplněno 25.05.14 13:27:

Právě dnes to bylo v Receptáři,,,,,,tak si to přehrejte...

hodnocení

Dobrý den,proti kadeřavosti jsem broskev na jaře střikala.Teď tam jsou Mšice,zkusím rady kolegů a koupím postřik.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]