Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí říct co s tím

Od: cervicek2008* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

prosím o odpověd.Na višni jsou ze spodní strany listu,černé tečky,asi vajíčka je to pro strom nebezpečné?ustřihnout ty listy,nebo nechat?posílám foto.Děkuji.

Stačí říct co s tím
Stačí říct co s tím #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím přesně, co to je, ale pokud je to jen na části větviček, tak bych to otrhal a zničil. Pokud je rozsah větší, tak nevím - postřik=? Trochu to vypadá jako mšice, ale to by bylo lepkavé a listy se kroutí. Ale, nebudu si hrát na odborníka. Zdravím!

doplněno 25.05.14 16:29:

Ti mravenci Vám pomáhají - oni žerou ty mšice. Až tam nebudou mšice, tak mravenci nebudou mít důvod lézt po stromě. A myslím, že mravenec ani stromu neublíží.

doplněno 25.05.14 17:04:

pckop - tak, to děkuji za opravu. Žil jsem v bludu, že mravenci chodí mšice požírat. A pro tazatele - nevěřte tomu, že mravenci snad žerou mšice (ani, kdyby se Vám to snažil někdo namluvit - jako jsem to udělal já). Ovšem, když tam nebudou ty mšice, tak by tam nemuseli být ani ti mravenci. Omlouvám se za dezinformaci.

cervicek2008*
hodnocení

ještě prosím o odpověd na jednu otázku..

po kmeni višně lezou hojně mravenci-zřejmě k vuli těm mšicím,i hodně snad bedrunek je na listech s tím asi nic neudělám,ale ti mravenci?kdybych kmen natřel vápnem,nebo něčím co by mravence odradilo,nebo něco lepkavého aby se dál nedostali...

nějaká rada?

díky.

floro*

Bedrunkama myslíte berušky? Samozřejmě, že tam budou, jsou to jedni z hlavních predátorů mšic. Při brzkém napadení mšicí než nějaký potřik stačí zamezení mravencům navštěvovat ty mšice. Oni si je totiž opečovávají a chrání a jejich predátory (slunéčka, zlatoočky apod.) shazují na zem. Prodávají se takové lepové pásy na kmeny.

limetka*
hodnocení

2x

Ano, jsou to mšice a jestli není stromek velký a mšice jsou jen na vrcholcích, vzala bych na to přípravek Agrion už koupený v půllitrovém fifítku s pumpičkou. Letos jsou snad na všem, kam se na zahradě podívám a co nemá mšice, má pro změnu padlí :(

hodnocení

2x

Tohle bývá na hodně rostlinách v takovém chumlu.

Kupte si MOSPILAN ,,,,,,,,také pokud máte rozprašovač tak JAR smíchejte s vodou a stříkat,až to bude čisté. Já to na rybízu otrhávám. Nic se nestane. Je to i na růžích a jiných rostlinnách. Jsou to obyčejné= mšice...

hodnocení

1x

Mšice, stříkněte některým insekticidem (např. Calypso).

doplněno 25.05.14 16:49:

bene, mravenci mšice nežerou. Mravenci je chovají pro medovici.

limetka*
hodnocení

0x

Včera jsem vymyslela dobrou "léčbu" na mšice na malých stromcích - nastavím na hlavici zahradní hadice takový ten špric do vějíře, rukou přidržím mladý letorost olepený těmi potvorami a udélám mšicím letecký den - mravenci tam pak běhali sem a tam a vůbec nechápali, kam jim ty potvůrky zmizely *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]