Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek

Od: kobylka* odpovědí: 8 změna:
Ahoj,
mela jsem vcera venku pres den a k veceru ibišek bylo asi tak 16 - 20stupnu.A tohle mi z nej zustalo.Viz obrazek.Muze mi nekdo poradit co s tim mam delat?Listky ma trosku bile,jako by byli spalene.nevim.
Dekuji moc Hanka

Ibišek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

5miki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zdravím! Z největší pravděpodobností se ibišek spálil od sluníčka. Já bych ho osprchovala a na sluníčko jen krátce - možná listy opadají úplně, ale nevěš hlavu, zase obrazí! Když ne ( o čemž pochybuju ) , napiš mi a já Ti můžu poslat ibišek červený, plnokvětý ( kvete každý rok ) , budeš-li mít zájem! Ahoj a držím palce!
kobylka*
Ahojky,nemas nahodou icq? jestli jo,tak napis na 24763441.Diky moc kobylka
kobylka*
Ahoj,muj ibišek je v poradku,dari se mu a pekne roste!Ty spalene listy opadali,tak jsem ho trochu ustrihla a ted je uz moc krasnej.
Tak se mej pekne!
Kobylka

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Pravděpodobně mu neprospělo předčasné venčení a náhlé změny teplot způsobené větrem a bezvětřím na slunném místě. Ibišek nemá rád slunná stanoviště ani za letních dnů, snad východ by ještě ušel. Rada je jednoduchá. Je patrné, že jsi vůbec ibišek neupravovala a tak jej řezem uprav nyní - je to ideální čas. Neboj se být v řezu razantní, rostlina se ti odmění rozvětvením. Pokud jsi tak ještě neučinila, přesaď rostlinu do nepříliš velkého květináče - ten tvůj je moc velký. Do zeminy nepřidávej rašelinu! Rostlinu dobře zalévej, nenechávej však v misce vodu stát. Občas ji osprchuj. Až pokvete, přihnojuj tak jednou za deset dnů. Neboj, bude to dobrý... napraví se.

strejc :)

5miki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Pro kobylku

Mám SKYPE , ale budeme si muset psát - mám nové sluchátka a ještě u nich není vyzkoušený zvuk testem. Na Skypu jsem pod : Jankonecny4 Praha Měj se!

5miki*

Pro kobylku

Dej vědět, co dělá Tvůj ibišek! Když, tak Ti napíšu kontakt na sebe :)

twixi*
hodnocení

0x
Prosím o radu. Na ibišku mám na všech listech zespodu cosi - je to taková miniaturní krupice.Takové tvrdé pecičky ( sviluška to není, tu poznám ), dají se velice obtížně nehtem seškrábnout.Na ostatních rostlinách to není, jen na té jedné jediné.Na nových listech jsou vidět už i skvrny z vrchní strany.
Ibišek #2
twixi*
a ještě z vrchní strany
Ibišek #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]