Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaktus žloutne, schne - proč?

Od: kristy* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám ráda kaktusy, několik jich vlastním, ale zatím jsem spíš amatérka. Žádný mi ještě nikdy neuhnil, zalévám je málo kdy, ale teď mi jeden začal žloutnout, scvrkávat se. :( Dívala jsem se na kořeny, ale uhnité je nemá, tak jsem jej zalila. Kaktus je zachycený do měkké zelené hmoty, která dobře saje vodu, často se do ní aranžují květiny a kolem je potom rašelina, koupila jsem ho tak. Poraďte mi tedy, jak kaktus zachránit a jestli teda skutečně schne nebo co se s ním děje. Děkuji za odpovědi.

Tady je obrázek: 3.bp.blogspot.com/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nejsem kaktusář ale tipnul bych si, že i když říkáte že zaléváte málo tak jste je ulila. Zelená aranžovací hmota jim zjevně nesvědčí protože dlouho drží vlhkost.chce to písek. Jednou za měsíc strčit na chvíli květináč do vody, pak postavit na tácek, nechat vykapat a vrátit do suché podmisky.

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, není to kaktus, je to sukulent. Vyndejte ho z toho ,,substrátu,, a zasaďte ho ho substrátu, který je vzdušný a na ten sukulent postačí i substrát pro pokojovky. A dejte ho do stínu, tyto rostliny, které jsou množené ve sklenících sluníčko špatně snášejí, musejí se na ně přivyknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]