Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám ráda kaktusy, několik jich vlastním, ale zatím jsem spíš amatérka. Žádný mi ještě nikdy neuhnil, zalévám je málo kdy, ale teď mi jeden začal žloutnout, scvrkávat se. Dívala jsem se na kořeny, ale uhnité je nemá, tak jsem jej zalila. Kaktus je zachycený do měkké zelené hmoty, která dobře saje vodu, často se do ní aranžují květiny a kolem je potom rašelina, koupila jsem ho tak. Poraďte mi tedy, jak kaktus zachránit a jestli teda skutečně schne nebo co se s ním děje. Děkuji za odpovědi.
Tady je obrázek: 3.bp.blogspot.com/...
Dobrý den, není to kaktus, je to sukulent. Vyndejte ho z toho ,,substrátu,, a zasaďte ho ho substrátu, který je vzdušný a na ten sukulent postačí i substrát pro pokojovky. A dejte ho do stínu, tyto rostliny, které jsou množené ve sklenících sluníčko špatně snášejí, musejí se na ně přivyknout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.