Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez nejde vypnout

Od: kosar® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám opačný problém, než většina dotazujících, kterým nejde křovinořez nastartovat - nejde mi vypnout. Vypínač na rukojeti nereaguje, nevíte prosím jak funguje (co přerušuje)? Vypínač i přívody k němu jsou v pořádku, dál jsem se zatím nevrtal. Křovinořez jde zastavit jen přerušením dodávky benzínu a nechat dobublat :) Je to značka Homelite. Díky za tipy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

4x
Stačí zavřít sytič motor se udusí a chcípne.

hodnocení

2x
Pravděpodobně negunguje chcipak
To znamena že se zastavuje tak že se zkratuje cívka dkud to nechcipne... Tak zkontrolovat jestli je twn čudlik na chipani ok nebo je někde upadlý/ uviklaný/ drát

josnow*
hodnocení

2x

Přerušené přívody, vypínač nebo poškozená zapalovací jednotka. Než čekat na dobublání benzínu, je lepší vytáhnout kabel ze svíčky. Motor chcípne hned.

hodnocení

Díky za všechny rady. Nejjednodušší (i na manipulaci) je to s tím sytičem - přepnout, přidat plyn a motor hned chcípne. Ušetřil jsem za servis :) Hezký den.

raadek*
Po zátěži nechte motor cca minutu běžet na volnoběh aby vychladnul. Rozpálený motor nedělá nekovovým dílům dobře.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Než vymýšlet jiná netradiční i když do nějaké míry fungující řešení, zaměřil bych se na ten káblík, na to zkratování zapalování. Vede od pravé rukojeti až k zapalování u motoru. Kdekoliv na cestě může být problém. Asi nejvíce pravděpodobný problém. Páčka může být třeba nějak prasklá a nedochází tak ke kontaktu kontaktů. Například.

doplněno 24.05.14 09:38:

Ahoj Kosáči. Nebuť předpostrašenej. Tu kapotáž drží pár šroubků a hned to bývá vidět. Pak stačí jeden dva pohledy a drobný zásah a zas to bude chcípat. Proč s tím čekat na konec sezony?

hodnocení

Sohlas, určitě je lepší to opravit, ale nechám to raději po sezoně :) Jak jsem psal - kolébkový přepínač a nasvorkovaný kabel v rukojeti jsou v pořádku, asi bude problém někde v té zakapotované motorové části. Uvítal jsem info od david63 o tom kam to vede a jak to funguje, ale nerad bych to rozvrtal v tomto období. V každém případě díky všem za pomoc.

lukas215
hodnocení

0x

Ahoj dali jsem do servisu 4 roky stary oleomac s tim,ze nejde vypnout-mysleli jsme,ze je to je nejaka blbina,ale servis rekl,ze to neni jednoduchy a oprava by stala 8 tis. novy stal 8500,- Docela by me zajimalo o co teda jde,ale servis hned po telefonu jestli jim ho tma nechame a koupime si novy:D tata jim veri Mame jeste jeden oleomac z roku 1995 a ten ma teda vuly v hridely,ale jinak nikdy problem. Vyjadri se nejaky odbornik? Tata to tam vazne chce enchat,ze se to vyhodi a koupit novy to se mi zda blbost to by snad slo na ND prodat za nejakou tisicovku ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]