Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předzahrádka

Od: tomikk* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den / ahoj ,

chtěl bych poradit , řeším upgrade předzahrady u nově postaveného plotu . Aktuálně jsou zde vysázeny vzrostlé ibišky které chci zlikvidovat , tím rozšířím parkovací plochu nicméně mi zbývá 40 cm na výsadbu . Co by jste mi zde doporučili?

Přikládám fotku , díky

Předzahrádka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x

A kde těch 40 cm vám zbyde. Podél plotu místo těch ibišků nebo podél vjezdu tam jak je ta hromada štěpky?

tomikk*
hodnocení

omlouvám se , doplňuji že to bude podélně toho plotu . Stávající ibišky půjsou pryč zde bude parkovat auto a mezi autem a plotem bude cca 60 cm . Podélných 40 cm chci právě něčím osadit ( délka je 6m ) . Stávající štěpka je už fuč .

Děkuju

t.

hahanaj*
hodnocení

0x

plot je krásný a budete tam parkovat nesázela bych tam nic i když jsem milovnice květin

hodnocení

0x

Já bych tam zasadila hosty. Ty menší, bíle panašované. Je to paráda bez údržby. Jsou nesmírně skromné. Mráz je spálí a jarní sluníčko probudí. Tedy kupy sněhu jim neublíží. ;)

doplněno 21.05.14 06:52:

garten.cz/...

doplněno 21.05.14 14:23:

Ta zeď je opravdu krásná, byla by škoda ji schovat za rostliny.

myse*
hodnocení

0x

jak na to koukám... já bych ty ibišky nechala - mám je ráda...

ale když ne - tak určitě musíte oddělit záhonek od parkoací plochy abyste tam nenajížděli... Co nechat plot jen posrůst např. břečťanem? můžete zvolit různé druhy - panašovaný do žluta, do bíla, čistě zelený...je jich spousta druhů, vydrží zelené i přes zimu a ta šedivá plocha betonu se tím rozbije...

co si tam představujete vy? něco nízkého? - hosta je fajn, nebo nízké keříky - tavolník japonský např. (nízký žlutý, růžově kvete) nebo kytky? vypadá to na stinné místo - tak čechrava by byla dobrá (je i barevná) nebo vysoké jiřiny nejsou tak náročné, ale musí se na podzim vykopat a na jaře zase zasadit - tak jestli se vám bude chtít...

tomikk*
hodnocení

Děkuji všem pěstitelům za rady ,

ano parkovat se bude opatrně, bude od parkovací plochy oddělena část pro výsadbu žulovými kostkami . Plot je orientován na jihovýhod takže zde celé dopoledne pere slunce .

Původně jsem chtěl vysadit buxusy - kombinace keřík / stromeček a navíc vybrat panašované a klasické zelené , tyto bych upravoval do kuliček či jehlanů podle vkusu .

Nicméně se mi to zdá být příliš fádní ...poradíte víc?

Děkuju T.

doplněno 22.05.14 12:28:

Ibišky jsou už fuč , terén je srovnán a teď jen co nasadit?

sebod*

Souhlasím s tím, že zeď je krásná. Na druhou stranu je i příliš fádní, jak jste správně napsal. Já osobně bych volila na pár místech nějakou popínavku. Přiznám se, že já preferuji břečťan. I proto, že je zelený i v zimě . Nebo některý z neopadavých zimolezů. Potom bych vysadila jeden trs ozdobné trávy, která doroste alespoň do výšky cca 1,4m (možná, než naroste ta popínavka, volila bych teď trsů více a pak je odstranila). Šel by vysadit i nějaký jehličňan, ale musel byste vyhledat opravdu štíhlý, sloupcovitý tvar. Ten by šel dát na začátek zdi - buď u domu, nebo naopak u těch vrat. Do těch míst z toho důvodu, že i kdyby byl maličko širší, tak tam už nebude nijak překážet autu. Tímto narušíte jednolitou plochu zdi. A pak něco nižšího. Zmíněné bohyšky, nebo trávy. Sem tam opravdu velký valoun, zbytek povrchu posypat oblázky.

Je to malá plocha, tak tam toho nechtějte nasázet co nejvíc (tím myslím druhy). Nepůsobilo by to pěkně. Volte jednoduchý elegantní styl, který se tam hodí.

hodnocení

0x

Už ten plot je krásný,,bylo-by škoda ho narušit ..třeba kaménky jinak nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]