Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Botanické tulipány

Od: ronek® odpovědí: 7 změna:

Zdravím a měla bych dotaz, kdy mohu vyndat cibule tulipánů, případně i narcisů z půdy. Po odkvětu již nedělají moc parády ale zase nevím, jestli nemám nechat cibule zesílit. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyndejte až nať plně zatáhne a uschne. Jinak oslabíte cibule.

hahanaj*
hodnocení

0x

já vyndavám v červnu a pak sázím v září

hodnocení

0x

Přesně, jak píše Hahanaj.

U nás ve vsi je paní, která má každé jaro nádherné tulipány mnoha barev. Když jsem se jí ptala, jak je pěstuje, povídala, že jim dělá prázdniny, jako mají děti ve škole. Koncem června z půdy ven, začátkem září zase zasadit. A jde jim to k duhu, její tulipány nemají konkurenci. Jaga.

floro*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že je potřeba vydělávat. Pokud je nepotřebujete např. rozesazovat. Sice se všude uvádí vytahovat, ale moc racionální důvod to nemá. Já osobně jich mám plnou zahradu, nikdy jsem je nevytahovala a konkurenci taky nemají.

jabraka*
hodnocení

0x

Dotaz je na tulipány botanické.Ty se ovšem z půdy nevyjímají.Nechávají se na místě,občas se přihnojí plošně minerálním hnojivem s mikroprvky.

JABRAKA

limetka*
hodnocení

0x

Botanické tulipány z půdy nevyrývat, leda když chcete zredukovat přehoustlé místo. Jinak není důvod.

Jestli jim chcete udělat dobře můžete po odkvětu oštipat květy aby se nevysilovaly. Jinak botanické nechávám v zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]