Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obrátil se na mne jeden můj známý s otázkou jak hnojit s močovinou? Bohužel já nikde na netu nemohu nalézt návod, poradíte mi, prosím?
Močovina je bílé, nažloutlé nebo narůžovělé krystalické hnojivo, obsahující 45% organického dusíku. Proto působí pomalu. Používá se na všech druzích půd, zejména k zelenině před setím, nebo do roztoků k postřikům na list u ovocných dřevin a vinné révy. Močovina není vhodná pro půdy biologicky málo činné, např. zamokřené či písčité...
Strejdo, prosím Tě, buď konkrétnější, prosím...potřebuji vědět kolik gramů na metr čtvereční, popřípadě, zda-li je lepší použít roztok a v jaké koncentraci na jakou plochu - třeba 2kg močoviny rozpustíme v 15 litrech vody a provedeme aplikaci tohoto roztoku třeba na x metrů ornice, rozumíš co chci? Dále potřebuji vědět, zda-li se s ní dá hnojit ve vegetační době( použití jenom před setím? ), nebo raději na podzim...bohužel se tomu mému známénu oloupala etiketa z igelitových pytlů s tou močovinou a tam byl návod, takže víme jak vypadá, ale nevíme jak ji aplikovat a hlavně kdy, uvítámě třeba i zkušenosti s jejím použitím...
Velice děkuji za odpověď.
ten odkaz mi nějak nefunguje, mohu tě poprosit o znovu vložení a překontrolování toho odkazu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.