Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je legální nechat si importovat mandragoru?

Od: missy* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám dotaz, je legální nechat si importovat mandragoru? Sháním jí pro kamarádku jako dárek, našla jsem ji pouze na ebay a jelikož rostlinám ani ničemu kolem nich nerozumím ptám se, je to legální nechat si jí poslat? V některých zemích prý ne. Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

flip
hodnocení

0x

diskuse.nachvojnici.cz/... jak je to s dovozem nevím, ale zkuste kontaktovat jedno z těch center, které zmiňují v diskuzi, třeba budete mít štěstí :)

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, pokud bude prodávající ze zemí EU, tak to příjde v pohodě. Pokud je prodávající ze státu, který není v EU, musí být rostlina opatřena rostlinolékařským certifikátem, tzv. fytopasem, který stojí zhruba 15 - 30 dolarů. Vím o čem mluvím, kolega mi poslal 15 kaktusů z Ukrajiny a dostaly se jen do Prahy a dál ne. Přišel mi dopis s tím, že zásilka neodpovídá legislativě České republiky a konec ! Rostliny putovaly zpět do Charkova...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]