Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze sázet rajčata po aplikaci Roundupu?

Od: pmrazova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, lze sázet sazenice rajčat do záhonu, který byl před 3 týdny ošetřen Roundupem? Není to zdraví škodlivé?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Můžete v klidu sázet. Není to zdraví škodlivé.

jabraka*

Roundup je po aplikaci po třech týdnech působením vzduchu a vody bezpečně rozložen.Kromě toho je po tu dobu obsažen jen v tkáních postříkané plevele.Ne v zemině.

JABRAKA

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Roundup používám dost. Hodně lidí se ho bojí, i když jim řeknu, že není škodlivý včelám. A je biologicky odbouratelný. Odbouravající se. Reaguje pouze se zelení listovou a potřebuje čas jen asi do dvou hodin, aby se dostal do kořenů. Někdy si lidi myslí, že moc nefunguje, když po aplikaci rostlina hned nezrezaví a neuschne. Je to na ní znát až po týdnu až 10 dnech. Ale už po těch dvou hodinách se dá to co je nad zemí vytrhnout a je skoro jisté, že z kořene nic dalšího nevyroste. Pokud je ta mateční rostlina velká, nebo se dokonce jedná o keř-stromek, je ten řez lepší natřít hustým přípravkem. To potom zastaví cokoliv. Bohužel to nezabírá na takové ty předpotopní rostliny jako jsou řebříčky a podobné. Ty ale asi sejme něco jiného. Když přilétne nové semínko, jde o novou rostlinku a ta zase potřebuje svou vlastní dávku střiku. Pozor na jemný rozstřik. Ten potom vitr zanáší i na místa, kde ho nechceme mít. To potom povoluji trysku a stříkám větším uceleným proudkem. Přímo se trefuji.

doplněno 12.05.14 19:24:

Ahoj. Nonku, docela jsem si v těch elaborátkách početl. Je asi možné, že ve větším použití, a v použití současně s rostlinami geneticky upravovanými, může jeho použití něco znamenat. Ale, jako všechno, co nám někdo od Dětí země tvrdí, nemusí být úplně všeobjímající a dobře. Myslím si, že v mém malém, lokálním použití na trávu, co mi vylézá ze zámkovky, kolem zdí domů a parkoviště nedojde k nějakým potížím. Ze záhonku ve skleníku ten plevel asi budu plet.

hodnocení

0x

narazil jsem nedávno na tohle

hradeckralove.org/...

nechcigmo.cz/...

jak se mám k tomu postavit? používat i nadále Roundup? začínám trochu pochybovat o neškodnosti přípravku, kterou hlásá Monsanto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]