Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poprvé mi letos plodí kamčatská borůvka. Chci se zeptat - zastříháváte ji potom, nebo jak se ošetřuje, upravuje se nějak? Díky.
Kamčatská borůvka není náročná na pěstování. Já jsem u staršího keře vždy vyřezala 4 - 5 leté větvě, aby se keř omladil. Škůdce jsem na ní nikdy neměla, jenom v době, kdy rostou plody, jsem kěř zalévala.
zatím jsem moc nepřeřezával, hnojil cereritem Zkusím tedy omladit, díky
jj, úroda nula od nuly pojde. Dám ji 2 roky a jinak její krásné místo převezme "rozinka", ta rodí jak prdlá. kanadské plodí taky kýblíky borůvek... kamčatce nerozumím
clayman - v době tvorby plodů by kěř neměl trpět suchem. Pokud dlouho neprší, stačí zalít jednou týdně. Nemáte na keři přestárlé větve? Nevím, čím keř hnojíte, mně se osvědčilo hnojivo na bobuloviny. Každé jaro jsem ke keři přidávala trochu kvalitního kompostu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.