Nejste přihlášen/a.
máte někdo tuto rostlinu?
doplněno 03.05.14 13:34:jsou i v jiných barvách,,není to Kleopatřina jehla ! Je to Liliochvostec
Dobrý den, hlásím, že já ne. Ale, Vy asi spíše hledáte název rostliny a případně, jak ji pěstovat. Tak, snad někdo jiný poradí. Zdravím!
doplněno 03.05.14 13:42:Jo, už to vím. Myslel jsem, že jde o určení rostliny. Je moc hezká a ani nevím, jestli není cizokrajná a u nás se jí třeba nedaří. Ale, to už spekuluji.
Název znám,,jen bych ji chtěla vidět u někoho na zahradě,,,díky
doplněno 03.05.14 13:56:i taková je- Liliochvostec se jmenuje
Eremurus mám nově, sázený loni na podzim.
doplněno 03.05.14 14:09:V lukonbulbs.cz/... V nabídce budou asi až zase na podzim.
Také mám eremurus už 4roky,má rád propustnou půdu nejlépe trochu pískovou. V zime zakrýt, aby měl co nejméně vody, rád vyhnije. V létě dostatek zálivky, ale nepřelívat, většinou mu stačí co naprší, jen když je hodně sucho a vedro tak zalít. Mám květy až 3metry, až přijede vnučka dáme fotku.Já to pořád neumim.
Před květem ji těžko koupíte. Ona má dost složitý kořenový system. Uprostřed je hlíza a zté vbíhají kořeny do stran jako chobotnice, proto nejde pěstovat v květináči. Mě ji přinesl soused, za 10kč, že to měli v nějakém zahradnictví, ale už je to asi 4roky, ale kvetla až za dva roky. Prvně měla květ malý, ale rozrůstá se, letos už budou 3 květy.
Ta vepředu je luštěnice trnitá - je to jednoletá bylina. Mě se množila samovýsevem. Ale občas jsem někde zahlédla i semínka na prodej. Je fakt krásná a řekla bych hrozně moc opomíjená.
doplněno 11.05.14 18:24:už nemám tu zahradu . Měla jsem ji možná deset let. Ale je pravda, že největší a nejrásnější byla z těch kupovaných semen. Z toho samovýsevu byla menší a menší.
Ano je to,,,je nádherná a vydrží celé léto,,jen mi nějak nejde namnožit Snad nějaké semenka jsou pod tím stromem a ty co mám doma v kořenáčích také vzejdou.
Už ji nemáte?
doplněno 11.05.14 17:41:,,dala bych bodík,ale už nemám,,,děkuji
doplněno 12.05.14 00:12:odpoledne mi vylezlo něco,,snad to bude ono pokud jo pošlu foto... díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.