Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o radu úspěšné pěstitele této hezké květiny. Mám dva kousky,ale jsou takové nijaké,když vyroste výhon,je slabý,má sotva 3 lístky,zároven další zhnědne a zajde.Samozřejmě se radím,čtu návody na internetu,hnojím,málo zalévám atd.Mám pocit,že všude kde je vidím,jsou hezčí,sytě zelené s pevným stvolem a listy,moje jsou mrzácké,kde dělám chybu?
zdravím, mám ho doma já i tchyně, obě ho máme dost daleko od okna, v rohu místnosti, zalíváme střídmě, nehnojíme, tchýni vypustil nové silné stvoly, mně jeden a k tomu mi kvetl, na vašem místě bych ho dala někam kde není moc světla a nepřeháněla to s péčí, občas přihnojit, zalít ...
Zkuste přesadit. Možná má něco v zemině co mu nedělá dobře. Jinak já ho mám vedle okna, tak že má dost světla, ale ne sluníčko. To mu nedělá dobře. Chce rozptýlené světlo a se zálivkou opatrně, ale nenechávat úplně vyschnout. Čas od času mi taky zhnědnou a uvadnou listy, ale to je přirozené. Mám listy skoro metr dlouhé.
Jiskro když jsi ho přesadila ,doufám že jsi nepoužila velky květináč.Květináč jentakovy aby se ti do něho vlezla rostlina.Až proroste tak se přesazuje o centimetr větší nádoba.A moc nezalívat.To je nejčastější chyba pěstitlu .Rostlina se snaži zakořenovat a nemá sílu vyhánět na nadzemní část.Moc nezalévat a v zimě jen minimum.Světlo je pro ni dobré a rozptylené světlo také snese.Já ji mám na třetím místě a všude se ji daří dobře.
Tak tam bude asi chyba,mám o dost větší květináč na stejně výhonů,je to celé rozeklané do stran,mám ho přesadit do menšího?
Jiskro do co nejmenšáho,jen aby se ti tam vlezl spodek květiny.A až bude vyplněny květináč tak třeba na jaře nebo za dva roky na jaře o centimetr větší květináč.A to se tak dělá se všema kytkama.A u kytek ktery mám prokořeněny a už nechci větší květináč tak seříznu kousek kořenu z boku a ze spodu a sesypu vrchní zeminu a doplním novou zeminu.Atˇse daří .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.