Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už dlouho se snažím dozjistit, co to mám doma vlastně za rostlinu. Marně, zeptám se tedy zde.
Též zdravím, proč je pro vás tak důležitý název rostliny? Mohu se mýlit, ale připomíná mi to neduživou kalanchoi pěstovanou na tmavém místě a v teple. Vypadala takto rostlina již od začátku, když jste si jí pořídila?
Pouze pro zajímavost Chtěla bych si na internetu dohledat nejlepší možnou péi o tuto rostlinu. Ano, rostlina vypadá stejně jako když jsem ji dostala
Děkuji
zkuste jí pěstovat u okna, na světle a mrkněte se na google na kalanchoe, ale nehledejte ty super typové rostliny, ale občas jde narazit ve fotkách na hodně vytaženou za světlem a to je trochu podobné té vaší rostlince, ale mohu se mýlit.
Má rostlina má znatelně užší listy, vroubky na okrajích listů nejsou tak výrazné jako u kalanchoe. Co se týče pokojovek, jsem lajk, ale listy u mojí rostliny se mi nezdají tolik dužnaté jako na obrázcích kalanchoe...
Tak teď jsem na googlu narazila na velice podonou rostlinku,. Očividně je kalanchoe dobrý tip. Kalanchoe Pinnata mi připadá jako totožná s mou rostlinou. S tím rozdílem, že na obrázcích na googlu rostlina kvete...mě za celý rok nevykvetla :-/
Kalanchoí je hodně druhů a kultivarů a rostlina, které něco chybí vypadá úplně jinak, než vymazlená a nasvícená kytka pro fotografii. A to že nekvete, není až tak důležité, i když zase pro bližší určení a zařazení jsou květy nesmírně důležité, ale to je jiná kategorie. Vám jde o to, aby se vaší rostlině dařilo co nejlépe, že ano?
No nevím, fotky jsou hodně nekvalitní, ale trochu mi to připomíná sice hodně neduživou, ale přece jenom stévii. U kalanchoe bych čekala trochu dužnatější listy, ale možná foto hodně klame. Buď nafoťte znovu na světle (fotila jste ve tmě, proto je fotka neostrá) nebo pokud jste odvážná, tak zkuste jestli je list sladký (ale možná nebude tak sladký jak by měl být, protože je rostlina utrápená). V každém případě postupně přesunujte na světlo. Ale ne, že to vrazíte rovnou na slunce na parapet, to by se vám spálila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.