Nejste přihlášen/a.
Hezké dopoledne.
Zdědil jsem větší počet kaktusů. Ale jsem v jejich pěstování naprostý laik a rád bych se zeptal, jak je to s jejich probouzením na jaře? Mám na mysli jejich první zálivku po zimě .
Co jsem zaslechl, tak první zálivka má být vodou teplou tak 40° . Je to pravda? Nebo stačí jen prolít? Popřípadně kdy? Ráno nebo večer?
Kaktusy už podle mě probuzené jsou , raší květy a nové trny.
Děkuji za případné rady
Ahoj, co je to větší množství kaktusů? kusy nebo m2 , jak byly rostliny zimované, máš je v zastíněném skleníku? Aby se dalo na tvojí otázku smysluplně odpověď, tak musíme mít víc informací, Většinou se nejříve postříkají rozprašovačem, aby se z nich spláchnul prach a pokud jsou ve skleníku, tak je lepší je zalévat navečer a nebo ráno, ne za nejvyšších teplot.
Děkuji všem.
Kaktusů je asi 30, malé i několik velkých. Zimovaly ve sklepě, teď jsou asi 3 týdny ve skleníku , mám je přistíněny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.