Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám Difenbachii a ta potvora vždycky rychle roste,ale nemá silný kmen,nebo jak se tomu říká a zhruba po roce se ohne tak,že spadne na zem,popřípadě povalí i květináč.Tak ji vždy uříznu,dám do vody,ona pustí kořínky a já ji zase zasadím a tak pořád dokola už asi 12-13 let.Kamarádka mi uřízla kousek ze své kytky,ale ta její byla doslova strom ze silným kmenem.Odhadem tak 15 cm průměr a výška asi1,80m.Tak nevím co s tím ,aby se ten kmen rozšířil a byl tak silný aby nepadla na zem.S toho jejího kousku už mám vlastně dva ,ale oba se chovají stejně.Teď momentálně obě leží na zemi Oba mám v docela velkých květináčích,obsahem možná větsí než klasický kbelík,vysoké jsou kolem 35 cm.Ale tam je přesazuji,když jsou větší.Před tím,po zapuštění kořínků je mám v menším.Pak je i s balem dám do toho velkého.Nevíte někdo,co dělat aby zesílila?Každé tak 3-4 týdny na ní vyroste nový velký list i když leží na zemi.Děkuji
Těchhle rostlin je několik druhů. Ty s kmínkem jsem viděla třeba v bankách, ale většinou to byla taková jako oprašovátka. Holý kmínek a listy jen na vršku. Já si myslím, že když vám to takhle dělá, nemá vhodné podmínky pro to, co chcete vy. Seřezávejte, žeňte ji do košatosti. Anebo jí do květináče píchněte tyčku bambusu z OBI a přivažte ji. Trošičku ji nechávejte strádat. Když ji rozmazlijete, žene rychle a pak je taková jako řídká a a neudrží kmínek vzpřímeně.
Doplním, že to je hezká rostlina, ale je jedovatá. Neměli byste ji proto mít umístěnou v ložnici. Při řezu dávejte pozor na šťávu, může vyvolávat různá podráždění kůže.
Já vím ýe je jedovatá,mám ji v ložnici ale je ode mne tak 4 m,ale je fakt,že je spíš ve stínu.Něco s tím udělám.Díky.
4 metry od okna a spíš ve stínu? šílenost, chudák rostlina, a ty názory že ta a ta rostlina nemá být v ložnici a nebo někde, mi připadají divné. Znám pár lidí co mají v ložnicích právě difenbachie a nic se jim neděje. Nedávno mi psala nějaká fengšuej šílenka že v obytných prostorách nesměj být kaktusy, no je to prostě sranda. Pokud ta rostlina nevyvolává nějakou alergickou reakci, tak může být všude.(kde má optimální podmínky k růstu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.