Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba jahod do černé textilie s otvory

Od: dzulia odpovědí: 3 změna:

Dobrý den zahrádkáři. Jelikož jsem začátečnice potřebuji stále spousty rad zkušenějších.

Koupila jsem hotovou černou lachtu na jahodník. Jsou tam již prořezané otvory ve správných vzdálenostech.

To je fajn.

Otázka ale zní. Když vysadím sazenice do těch připravených proříznutých křížů, jakoby se ten kříž "zavře" okolo toho stonku a mám pocit , že sluníčko nemůže skrze, dovnitř k těm "srdíčkům " rostliny. Mám pocit,že mi pak ty sazenice neporostou?

Myslíte,že by bylo vhodnější okolo té rostlinky ty "cípy"toho kříže ustřihnout, aby vznikl volný prostor okolo rostliny.?

Rozumíte mi? :-o ;)

Díky za všechny Vaše rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

5x

Nic nestříhej - kdyby tam měl být otvor tak by byl vystřížen .

skrap*
hodnocení

4x

Moje zkušenost.! Netkaná textilie otvory jsem si vytvořil tak jak mě vyhovuje a to ohřátým kouskem okapové roury , otvor je rovnoměrný netrhá se (zatavení okraje) kdežto vystřižené kříže jsou na... po čase se protrhávají dále a plevel má větší možnost se uchytit .

hodnocení

4x

otvory jsem si dělal sám, tedy klasický kříž. Pak jsem ty 4 cípy založil do spod, abych mohl snáz sázet. Postupně se zas vrátily samy zpátky, takže žádné odstříhání textílie není potřeba. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]