Nejste přihlášen/a.
Zakládáme novou zahradu a máme u domu dost příkrý svah. Nechci ho nechat zarůst trávou, protože se bojím obtížné údržby. Co s tím? Nějaká folie? Vykůrovat? Nejraději bych ho nechala porůst nějakou plazivou rostlinou, která by celý svah přikryla, ale jakou? S čím máte dobrou zkušenost? A do čeho byste naopak už nikdy nešli?
zdravim,asi bych nasadil skalník,maji to tady u nas kousek vedle a vypada dobre,po case se musi trochu pritrihnout,ale není to zadna hruza.sam jsem to kdysi resil a prinesl jsem z lesa lesni jahody cca po 3 letech svah zarostl a kazdy rok je navic slusna uroda na zobáni.
se skalníkem mám jen nejlepší zkušenost - rychle roste a rozrůstá se sám - výhony si samy tvoří kořeny a tím se rozrůstá víc a víc - já ho musím krotit- vám to bude nejspíš vyhovovat
Držím Vám palce, ať se trefíte se správnými rostlinami. Sám mám svah 40 st. cca 120m2. Koupil jsem ho už s porostem trávy a každý rok se s tím mořím se strunovkou. Ty vyvrácené kotníky - to bolí! Navíc akutně hrozí uklouznutí, takže s kosou na takový úhel ani náhodou. Děsím se toho jak to budu dělat za 5 let (dnes je mi 68). Takže na takový svah - žádnou trávu.
Dobrý den, možná napište i o jakou plochu (velikost) se jedná a jaký je sklon. Svítí tam sluníčko? Má to být okrasné nebo i pro sklizeň? Jak vysoké rostliny? Potom by se radilo snad lépe. Zdravím!
doplněno 24.04.14 10:26:Myslím, že při tomto sklonu je použítí geotextílie a na ni umístit kačírek nebo mulčovací kůru už nevhodné. Tedy, jedině to zakrytí "plazivkou". Nějaké tipy zde určitě dostanete.
Dík za připomínku. Svah má plochu cca 40 m2, sklon asi 40°, situovaný je na jih. Rozhodně by to neměly být rostliny na sklizeň, představovala jsem si něco plazivého, co tu plochu pokryje, aby tam nerostl plevel a my to nemuseli nějak složitě udržovat.
Takový svah mám u chalupy, nechávám na něm růst obyčejnou trávu. Údržba spočívá v tom, že si jednou-dvakrát za rok udělám rozcvičku s kosou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.