Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nechat porůst svah?

Od: jakubka64® odpovědí: 14 změna:

Zakládáme novou zahradu a máme u domu dost příkrý svah. Nechci ho nechat zarůst trávou, protože se bojím obtížné údržby. Co s tím? Nějaká folie? Vykůrovat? Nejraději bych ho nechala porůst nějakou plazivou rostlinou, která by celý svah přikryla, ale jakou? S čím máte dobrou zkušenost? A do čeho byste naopak už nikdy nešli?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Nakombinujte půdopokryvné jalovce různého zbarvení s půdopokryvnými růžemi a plazivými skalníky, místy bych do toho zasadila i nějaký ten ostrůvek brčálu barvínku - odnožuje a pěkně se rozrůstá.

hodnocení

Díky za tipy, ráda to všechno omrknu. *palec*

hodnocení

2x

zdravim,asi bych nasadil skalník,maji to tady u nas kousek vedle a vypada dobre,po case se musi trochu pritrihnout,ale není to zadna hruza.sam jsem to kdysi resil a prinesl jsem z lesa lesni jahody cca po 3 letech svah zarostl a kazdy rok je navic slusna uroda na zobáni.

hodnocení

Tak jsem koukla, jak skalník vypadá :-D a něco takového jsem si asi představovala. Jen doufám, že to poroste rychle. Díky.

hahanaj*
hodnocení

2x

se skalníkem mám jen nejlepší zkušenost - rychle roste a rozrůstá se sám - výhony si samy tvoří kořeny a tím se rozrůstá víc a víc - já ho musím krotit- vám to bude nejspíš vyhovovat

hodnocení

Tohleto moc ráda čtu, děkuju :).

myse*

skalník je fajn, dobrý. ale doporučuji pod něj natáhnout folii, aby neprorůstal plevel, než skalník zhoustne...

hodnocení

1x

Držím Vám palce, ať se trefíte se správnými rostlinami. Sám mám svah 40 st. cca 120m2. Koupil jsem ho už s porostem trávy a každý rok se s tím mořím se strunovkou. Ty vyvrácené kotníky - to bolí! Navíc akutně hrozí uklouznutí, takže s kosou na takový úhel ani náhodou. Děsím se toho jak to budu dělat za 5 let (dnes je mi 68). Takže na takový svah - žádnou trávu.

hodnocení

Vy mi mluvíte (píšete :)) z duše. My už taky nejsme úplně nejmladší, takže přesně jak píšete - na svah žádnou trávu *placni*. Díky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná napište i o jakou plochu (velikost) se jedná a jaký je sklon. Svítí tam sluníčko? Má to být okrasné nebo i pro sklizeň? Jak vysoké rostliny? Potom by se radilo snad lépe. Zdravím!

doplněno 24.04.14 10:26:

Myslím, že při tomto sklonu je použítí geotextílie a na ni umístit kačírek nebo mulčovací kůru už nevhodné. Tedy, jedině to zakrytí "plazivkou". Nějaké tipy zde určitě dostanete.

hodnocení

Dík za připomínku. Svah má plochu cca 40 m2, sklon asi 40°, situovaný je na jih. Rozhodně by to neměly být rostliny na sklizeň, představovala jsem si něco plazivého, co tu plochu pokryje, aby tam nerostl plevel a my to nemuseli nějak složitě udržovat.

Takový svah mám u chalupy, nechávám na něm růst obyčejnou trávu. Údržba spočívá v tom, že si jednou-dvakrát za rok udělám rozcvičku s kosou :)

hodnocení

Jj, původně jsem si to taky tak nějak představovala (i když kosu bych vyměnila asi za strunovku :)), ale upřímně, léta přibývají, tělu se nechce, takže raději něco, co nás nebude potřebovat.

aislim1
hodnocení

0x
Sousede na chate maji take velmi prikry svah. A vyresili to jednoduse.Nasazejte cokoliv se Vam libi. A dejte folii. Za par let nepujde videt. Mulc i cokoliv jineho je zbytecne. Komule davidova, Perovskie, Brslen, Serik, Ruj vlasata, nedoporucovala bych jehlicnate. Pusobi usedle a jak na hrbitove.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]