Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to sazenice vistárie?

Od: lm® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dostali jsme od známých voni sazenici. Měla by to být sazenice vistárie,po které jsem toužila.U známých se plazí po domu. Její manžel však tvrdí,že se paní plete a jedná se o zbloudilé vzrostlé semínko nějakého stromu asi jasan či javor(ted si nevzpomenu). Známí bydlí u lesa,mají krásnou rozrostlou zahradu, může to být opravdu obojí *nevi* .Ještě dodám,že to po zasazeni vyhnalo hned skoro 40-50cm do výšky.Zkoušela jsem to poznat dle fotek na netu,ale nepodařilo se mi nic najít ke srovnání, všude už jsou fota rozrostlých rostlin.Pozná někdo z fotky ,co jsme vlastně zasadili? Děkuji moc za pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
23.04.14 12:17
hodnocení

Je to sazenice vistárie?
sebod*

Domnívám se, že to vistarie opravdu není. Je to ovíjivá liana. Takže kdyby to byla ona, tak by měla tendenci se ovíjet kolem té podpory vedle ní. Naproti tomu stromek, který tam je vidět, má naprosto rovný kmínek. Také se domnívám, že je to nejspíš jasan.

No, vypadá to divně, ale počkejte až se plně vyvinou listy a hoďte sem znovu fotku. Pak už budeme jistější.

myse*
hodnocení

0x

vistárie to není, je to jasan... taky nám na zahradě vyrostl...sám od sebe. Roste rychle, ale je to strom...

vistárii si kupte nebo zkuste namnožit řízky, ale prý trvá hrozně dlouho než pokvete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]