Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití kompostu

Od: 5555 odpovědí: 3 změna:

Jak prosím použít kompost v truhlíku, kde budou pěstována rajčata? Mám ho promíchat se substrátem či dát naspod truhlíku nebo je to v podstatě jedno?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, dejte ho na spodek truhlíku. Sazenice rajčat se vsazují šikmo, aby bylo více kořenů - takže jamku udělejte spíše jako brázdu a sazenici do ní položte. Ona se za pár dní sama vztyčí. Zdravím!

doplněno 21.04.14 13:43:

Tyčku potom zarazíte z druhé strany - ne do kořenů.

Jestli jsem to dobře pochopil, budete pěstovat rajčata v truhlíku. V tomto případě bych volil račata keříčková a kompost vmíchejte do substrátu.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší složení náplně truhlíku je následovné:

Na dno truhlíku dát vrstvu drenážní,drcenou cihlu,keramzit,asi 5 cm.Dobré je využití speciálních truhlíků s knotem.Na tento materiál nasypat kompost a do něj sazeničky rajčat.Šikmo se sází spíše na záhon,aby zakořenily na větší čáati stonku.Já na balkoně rajčata sázím do kbelíku od Primalexu,aby byla k dispozici větší hloubka zeminy.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]