Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci poslat paní přes celou republiku rostliny s kořenovým balem. Jedná se konkrétně o libeček a pažitku. Jak to mám zabalit, aby mi to na poště vzali a současně to cestou během doručování vydrželo? Myslíte do krabice? Nebo nějak obalit jen ty kořeny a ty zelené natě nechat vyčnívat? Nezpřeláme se to během dopravy?
Nikdy jsem takhle živé rostliny neposílala. Já vím,mohu se zeptat na poště, ale u nás je taková málo příjemná asi 150 kilová mladá paní a ta není schopna v ničem poradit.
Proto by mě zajímalo, pokud jste někdo posílal živé rostliny, jak jste to balili?
Děkuji za rady. Jaga.
Ahoj Marcelko,
asi jsem ti to už někdy psala, ale musíš to zabalit tak, aby to přežilo pád ze 3. patra. Já bych to zabalila takto: kořenový bal trochu zalít a dát do pytlíku, pak celé do novin a do hodně pevné krabice. Ta krabice se nesmí nikde nechat promáčknout...
Aby se co nejvíce zkrátila doba přepravy, bylo by dobré to poslat balíkem do ruky nabo na poštu - doručení druhý pracovní den - i když otázka je, jestli bude paní doma a pak to nebude ležet 14 dní na poště... to už by rostlinky asi nerozchodily.
Ten balík do ruky/na poštu stojí kolem 100 Kč, tak nevím, jak jsi s paní domluvená, jestli je ti ochotná tuto částku zaplatit.
Ahoj Míša.
Díky všem, hlavně pošťácké Michalce, udělám to tak. Snad to dojde v pohodě, mám docela obavy, ale i kdyby ne, tak holt vyryju a pošlu další várku.
Jen nevím, kde na vesnici budu hledat 3. patro, , abych to vyzkoušela. Nejvyšší je tady 1. Ale to nic, udělám to odhadem, nechám na to sednout dědu. Jeho důkladná tříciferná váha to bude jistit.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.