Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zakrslý ořešák?

Od: misacek* odpovědí: 5 změna:

Máme zahradu cca. 200m2 a na ní několik zakrslých jabloní. Rádi bychom zasadili i menší ořešák.
Chtěla bych se proto zeptat, jestli existuje nějaký ořešák, který by byl menšího vzrůstu, myslím něco jako zakrslý druh?
Děkujiii :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nízkorostoucí ořešák jsem v zahrádkářských dokumentech nenašel.Vesměs dorůstá monstrozních rozměrů,což mohu i případně dokumentovat.

JABRAKA

hodnocení

2x

Zakrslý ořešák bude problém. Jsou to dost bujně rostoucí stromy. Zkuste vznést dotaz na školky z odkazu, pěstují roubované ořešáky. oresaky-vanek.cz/...

hodnocení

2x

Roubovaný ořech vlašský doroste do výšky asi 4 - 5 metrů. Rodí poměrně brzo.

doplněno 13.04.14 17:46:

Dnes se všude už prodávají pouze roubované ořešáky. Stačí si vybrat odrůdu jakou chcete. Ceny se pohybují od 200 - 400 korun, podle toho, kde je koupíte.

misacek*
hodnocení

Děkuji mocinkrát, pomohli jste mi.
Už jsem také kontaktovala odborníky přímo na roubování. :)

martinlipka
hodnocení

0x

Existuje,jmenuje se Ořešák Královský zakrslý multiflora...dorůsta do 2 metrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma roubování ořešáku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]