Nejste přihlášen/a.
Prosím pěkně, dokážete poradit. Co se děje s mým oleandrem? Je pěkně narostlý a nyní mu začaly žloutnout a opadávat listy , ze spodu směrem nahoru . V čem je chyba? Celou zimu se držel a nyní po několika dnech pobytu na čerstvém vzduchu to začalo. Zdravím a děkuji. Avelen
dal bych pořádný květináč hnodně ho ostřihal a pohnojil sušeným slepičincem a uvidíte jaký bude krásný
Vždyť nám o něm vůbec nic nepíšete. Prosím o podmínky pěstování, umístění přes zimu a nyní, velikost květníku, zálivka...
Doplňuji svúj dotaz na žloutnutí a opadávání listů u oleandru. Přezimování v chladné sklepní místnosti s dostatečným světlem. Asi 10 dnů je venku na chráněném místě. Je asi 60-70cm vysoký , pěkně košatý, květník , průměr asi 35cm . Předloni jsem ho sestřihala na asi 20cm, protože mu zežloutly a opadaly listy. Zelené zůstaly jenom vrcholy. A letos to začíná opět. Že by malý květník. Zálivku měl doufám přiměřenou. Zdravím a děkuji. Avelen
není...já už ho mám dávno venku...
nejdřív se aklimatizoval celý březen ve skleníku (nevytápěném) a od dubna je venku...
Taky mi vždycky pár lístků opadá ale zase obroste... Chce hodně vody a hnojivo, případně přesadit...
Záleží, kde ho paní přezimovala. Pokud někde doma v teple, pak mu teplotní šok neudělal dobře. Vy jste ho zimovala dobře, proto mu nevadilo, že už je venku. Taky to může být slunečním zářením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.