Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oleandr , žloutnutí listů

Od: avelen* odpovědí: 12 změna:

Prosím pěkně, dokážete poradit. Co se děje s mým oleandrem? Je pěkně narostlý a nyní mu začaly žloutnout a opadávat listy , ze spodu směrem nahoru . V čem je chyba? Celou zimu se držel a nyní po několika dnech pobytu na čerstvém vzduchu to začalo. Zdravím a děkuji. Avelen

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

syfrig*
hodnocení

1x

dal bych pořádný květináč hnodně ho ostřihal a pohnojil sušeným slepičincem a uvidíte jaký bude krásný :)

ladic

květináč už je velký teď na tak malý oleander je 35 cm moc. Věnuje se potom víc kořenovému systému než vrchní části. Lepší je to naopak, dokud nenaroste, tak co nejmenší průměr květináče.

cesmina*
hodnocení

1x

Mě to přijde normální.Také mám na oleandru spodní listy žluté a vrcholky zelené.Byl v hladu ,měl světlo a mírnou zálivku.Já ho nechám vykvést a pak ho ostříhám.Cesmína

ukulele*
hodnocení

0x

Vždyť nám o něm vůbec nic nepíšete. Prosím o podmínky pěstování, umístění přes zimu a nyní, velikost květníku, zálivka...

avelen*
hodnocení

Doplňuji svúj dotaz na žloutnutí a opadávání listů u oleandru. Přezimování v chladné sklepní místnosti s dostatečným světlem. Asi 10 dnů je venku na chráněném místě. Je asi 60-70cm vysoký , pěkně košatý, květník , průměr asi 35cm . Předloni jsem ho sestřihala na asi 20cm, protože mu zežloutly a opadaly listy. Zelené zůstaly jenom vrcholy. A letos to začíná opět. Že by malý květník. Zálivku měl doufám přiměřenou. Zdravím a děkuji. Avelen

ladic

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si tipnu, že ho ofouklo, resp. může to být chladem. Zdravím!

hodnocení

0x

Ještě je brzo na vyhazov z teplíčka.

myse*

není...já už ho mám dávno venku...

nejdřív se aklimatizoval celý březen ve skleníku (nevytápěném) a od dubna je venku...

Taky mi vždycky pár lístků opadá ale zase obroste... Chce hodně vody a hnojivo, případně přesadit...

floro*

Záleží, kde ho paní přezimovala. Pokud někde doma v teple, pak mu teplotní šok neudělal dobře. Vy jste ho zimovala dobře, proto mu nevadilo, že už je venku. Taky to může být slunečním zářením.

ladic

Jaké brzo, já je vyhazuji pravidelně ven hodně brzo, když jsou v noci ještě slabé mrazíky a daří se jim velice dobře. Je to lepší, když se otužují. Žloutnutí a opadávání listů je u oleandrů prý přirozené, zbavují se tak starých listů.

rv*
hodnocení

0x

Zcela normální. Nejstarší listy zežloutnou a opadají. Na koncích větví vyrostou nové spolu s květy (pokud jste teda poupata neořezala)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]