Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na škůdce elektřinou? A co na to rostliny?

Od: ribanna® odpovědí: 6 změna:

Četla jsem že jeden zahradník měl v půdě škůdce-lítaly mu z ní mušky a že to je celkem běžný zjev u kupované hlíny.Řeší to už roky tak,že do ní na několik sekund pustí el.proud a škůdce zničí.Tak jsem to preventivně zkusila a budˇ to fungovalo,nebo tam žádní nebyli,nevím...

Jenže tedˇ jsem koupila muškáty v truhlíku a mušky lítají-přemýšlím,kdybych to provedla tedˇ,jestli to jde,nebo musím rostlinky vyndat,poradí někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Elektřinou získávají rybáři žížaly.Jeden z nich říká,pustil jsem tam 50 V a za hodinu jsem měl 10 žížal.Druhý říká: Dal jsem do hlíny 100V a za hodinu jsem měl plný kyblík.Třetí pravil: Pustil jsem tam 400 V ,vylezli horníci a dali mi do huby.

JABRAKA

hranol*
hodnocení

0x
Nebude lepší ponořit rostlinu i s kvetinacem do kýble s vodou...
hodnocení

No...nejsem si jistá kdybych ten truhlík ponořila do vody,jak by to dopadlo...

hodnocení

0x
Smutnice! Potvory černé! Zbavit se jich, když už jsou rostliny vysázené, to je velký problém. ireceptar.cz/...
doplněno 08.04.14 11:08: Možná, že by bylo nejjednoduší řešení, muškáty vyndat a zeminu necht buď v mikrovlnce nebo v troubě přepéct. A tím mušky a jejich vývojová stadia zlikvidovat.

wanesa*
hodnocení

0x

Dřív na to byl výborný prášek,jmenoval se DURSBAN,prášek se lehce posypal na hlínu a kytky se minimálně zalévaly,spíš se nechaly vyschnout a bylo to.Výborná věc.Ale z EU přišlo nařízení,že se to nesmí vyrábět,nechápu proč a nadávají i zahrádkáři..Druhá možnost je,vyměnit hlínu a tu před tím dát do mikrovlnky a tím se ty potvory zlikvidují.Já to takhle dělám s hlínou na bonsaje.

hodnocení

0x

Netuším, jestli jdou elektřinou zlikvidovat smutnice, ale Váš postup bych považoval za pokus o sebevraždu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]