Nejste přihlášen/a.
Četla jsem že jeden zahradník měl v půdě škůdce-lítaly mu z ní mušky a že to je celkem běžný zjev u kupované hlíny.Řeší to už roky tak,že do ní na několik sekund pustí el.proud a škůdce zničí.Tak jsem to preventivně zkusila a budˇ to fungovalo,nebo tam žádní nebyli,nevím...
Jenže tedˇ jsem koupila muškáty v truhlíku a mušky lítají-přemýšlím,kdybych to provedla tedˇ,jestli to jde,nebo musím rostlinky vyndat,poradí někdo?
Dřív na to byl výborný prášek,jmenoval se DURSBAN,prášek se lehce posypal na hlínu a kytky se minimálně zalévaly,spíš se nechaly vyschnout a bylo to.Výborná věc.Ale z EU přišlo nařízení,že se to nesmí vyrábět,nechápu proč a nadávají i zahrádkáři..Druhá možnost je,vyměnit hlínu a tu před tím dát do mikrovlnky a tím se ty potvory zlikvidují.Já to takhle dělám s hlínou na bonsaje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.