Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za keř?

Od: patrikus® odpovědí: 14 změna:

Předem se omlouvám že nemám foto, ale chtěla jsem se zeptat jak se jmenuje takový ten krásně kvetoucí keř, který právě teď kvete různě na zahradách, je obsypán červenými kvítky a působí trochu "japonsky".

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pravděpodobně jde o madloň.Sakura je spíše stromek.

JABRAKA

pohanka*
hodnocení

1x

A nebude to kdoulovec? Sakura je spíše naroubovaný vysoký strom, začíná teprve nakvétat a mandloň mám, ale kvete světle, tmavě růžově. Kdoulovec je více červený, má i ve jméně japonský.

patronka*
hodnocení

1x

Tohle je kdoulovec:

doplněno 10.04.14 18:34:

V pozadí je ovšem břečťan, aby to někoho nemátlo :)

Co je to za keř?

hodnocení

0x

Třešeň japonská-Sakura.

hodnocení

Děkuji ta madloň vypadá to že asi ano, akorát že ty kvítka co jsem viděla tak byly krvavě červené, no možná to bude ono.

hodnocení

Ano to bude ten kdoulovec, moc děkuji, je to nádherný keřík, asi si ho pořídím, všem moc děkuji !

Taky si myslím, že je to kdoulovec, jestliže má květy jako meruňková zmrzlina. Počkejte ještě chvíli a pak na ten keř koukněte, až bude bez květů. Měla jsem ho na zahradě. V této době byl nádherný. Ale já jsem z toho pohledu nic moc neměla, protože většinou byla zima a na zahradě jsme příliš dlouho nepobývali. A když odkvetl, tak vypadal jako nehezké, neupravené roští, sem tam lístek, poprděné od ptáků, kteří se v něm schovávali. Je pěkný jen pár dní zjara a pak po mnoho měsíců žádná paráda. Jestli ale můžete místem na zahradě plýtvat, pak asi jo.;).

doplněno 12.04.14 08:39:

Ildika, budete mít nejspíše pravdu. Teď těhle keřů před domy vidívám více. A vím o nich, že jsou pěkné i mimo kvetení, pamatuji si je. A také vím o některých, které vypaly jako ten náš poprděný. Je to prostě tím, že se jim nedaří. Ale na živý plot bych je asi využila. Byla by to paráda po celý rok..

My máme dva takové keře na dvoře a jsme s nimi velmi spokojeni. Možná proto, že tam u vás sedali ptáci, byly olezlé... - protože jinak jsou krásné i v létě (jsou husté, vitální, mají lesklé listy). :)

Co je to za keř? #2
Co je to za keř? #3

isteron
hodnocení

0x

Opýtaj sa na Google, zapni si obrázky a porovnávaj.

isteron

Kdoulovec japonský

google.sk/...

Rozmačkej lupínek mezi prsty. U mandloně bys cítila vůni hořké mandle.

jabraka*

Kdoulovec mám přímo u vchodu paneláku,ten ale ještě nerozkvetl.

JABRAKA

To je zvláštní, nám už kvete asi tak měsíc (a to je ve stínu). Ale záleží asi, kde bydlíte.

avelen*
hodnocení

0x

Reaguji ještě na Váš dotaz. Právě mě kvete mandloň, má ,krásná růžová kvítka. Ale také mě kvete meruzalka krvavá, je obalená něžnými krvavými kvítky. Zdraví Avelen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]