Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit kopřiv v rybízu?

Od: rudiik® odpovědí: 6 změna:

Ve velkém rybízovém keři se mi usadily kopřivy. Zkoušel jsem je vyškubat, ale stejně nikdy nezlikviduju všechny kořeny. Máte někdo nápad, jak je zlikvidovat, aniž bych zahubil i ten rybíz? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Rozřežu 2 l petku na polovinu a nechám si tu s hrdlem. Hrdlo nasadím na rozporašovač rondapu, do petky stočím kopřivy a postříkám. Takto to dělám i na skalce s plevelem mezi kytičkami.

sebod*

sebod*
hodnocení

3x

Teď zjara by to mělo jít dobře. Pořádně kopřivy obrýt a vytáhnout celý kořenový bal. Je to pracné, když kopřiva prorůstá keřem rybízu. ale jde to, Nebo pak volit chemii - roundap. Musíte počkat, až kopřiva bude mít tak 15cm. Potom oddělíte od sebe kopřivy a větve rybízu. Vemte třeba igelitový pytel do něho jakoby kopřivy zamotáte (vlastně uděláte z igelitu jakýsi kornout a uprostřed budou kopřivy), no a pak kopřivy postříkáte roundapem, Necháte igelit na kopřivách tak hodinku, pak odstraníte a budete čekat, zda se dílo podařilo...

mahan
hodnocení

0x

Taky jsem měla kopřivy v keříku likvidovala jsem roundoupem,ale nestříkala jsem,ale potírala každou kopřivu štětečkem.

sebod*

mahan. Taky to jde. Ale tohle je rychlejší ":)". Musíš ty kopřivy trošku jako stáhnout do kytice, kolem ten igelit a stříkneš tam roundap. Nebo obráceně, dáš nějaký karton tak, aby zakrýval větve rybízu a zase stříkneš na kopřivy.

emilka12*

Ani nevíš jaky poklad ti tam narostl.Já chodím na kopřivy namáčím je a pak s tím výluhem zalévám sazeničky. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]