Nejste přihlášen/a.
Mám 3letou meruňku a vloni měla už 2 plody a letos ji nevidím květy? Mrazy nebyly,takže proč nekvete? Suchá není ...
Dobrý den, možná záleží i na nadmořské výšce, resp. kde se ten stromek nachází. Např.
v Polabí je už prakticky po odkvětu meruněk. Zdravím!
Asi to tak bude,jak jsem předpokládala,letos nevykvetla ...a nebo,to bude tím,že nebyl mráz a já jsem prostříhávala stromky a bratranec přes jedno nestříhá a neupravuje růst a koruny stromů a měl tam plnokvětnou zahradu jak v pohádce a moje stromky možná mají v tom důsledku zpoždění ...no neva,ale na meruňečku jsem žárlivá ...hahaha...díky za odpovědi vám všem
Jo to jsem právě udělala,řekli mi prodejci,že do 3.roku,se má zkracovat ...takže jsem ji ještě vzala...
S tím střihem pozor!
Nejlépe stříhat meruňku když začíná kvést a vidíte, které větvičky jsou plodnější. Stromek má v té době nejvíce síly a strih mu nejméně vadí.
Rozhodně meruňka po střihu potřebuje hodně klidu a času na tvorbu květních pupenů (jinak klidně nepokvete) a neměla by se stříhat v období od půli června do nákvětu v příštím roce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.