Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění skleníku

Od: blesik® odpovědí: 3 změna:

Pora´dten na kterou světovou stranu umísdtit delší stranu skleníku? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Překvapivě je to téměř jedno. Ovlivnit by to snad mohlo jen jeho umístění v blízkosti nějakých stinných denních časů...

hodnocení

0x

Záleží na využití a velikosti skleníku. U mrňavých je to jedno. U velkých dlouhá strana orientace na jih - více se zahřívá, tj. lépe se zahřívá jaro a podzim, přehřívá v létě.

hodnocení

0x

Já mám skleník orientovaný jednou delší stranou na jih a tu druhou delší, na sever, mám z 8 cm tlustého a omítnutého polystyrenu. Také východní stranu mám prosklenou, a západní stranu mám vyzděnou z nějakého silikátového prefabrikátu. Teda severní a západní strana izoluje, východní a jižní ( a strop ) propouští světlo. Původní severní byla z heraklitu, ten však nevydržel, tak jsem ho vyměnil. Polystyren ale nenaabsorbuje tolik tepla jako ten heraklit a silikát, takže skleník přes noc rychleji vychladne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]