Nejste přihlášen/a.
Dobrý denBřečťan je velice nenáročný jak na pěstování,tak na rozmnožování.Jednoduše ho ustřihněte,dejte do vázy zakořenit a je to
Dobrý den, jak je již uvedeno, jde to velmi snadno. Já jenom ustřihnu hezké a čerstvé větvičky, píchnu je (správným koncem) do hlíny a zaliji. Ale, chce to nyní na jaře. Pokus na podzim nevyšel a větvička nezakořenila. A ještě upozorním, že z břečťanu opadává dost suchého listí, modré kuličky a ptáci v něm kadí (tedy pod něj). Je dobré to vědět. Zdravím!
doplněno 03.04.14 00:18:joudic - a já ho mám na zahradě i tam, kde nechci a musím ho vytrhávat jako plevel jinak se plazí i do trávníku.
doplněno 04.04.14 12:26:Já mám na zahradě asi ten břečťan "univerzální", protože leze všude, kam mu to dovolím.
Z jednoho kořene vyroste po zdi nebo po stromě směrem vzhůru a u země se zase plazí.
Dokonce to umí i šikmo nebo za roh.
doplněno 04.04.14 12:42:sebod - já to vím, že je to normální břečťan. Také jsem to univerzální dal do uvozovek. Chtěl jsem Vás podpořit, že jde o stejnou rostlinu.
Beníku. Neraduj se, že máš nějakou rariru. Musím Tě zklamat. Tohle umí každý břečťan. Tak ve své podstatě se tak chová každá popínavka. Když se nemůže pnout, tak se aspoň plazí .
Já břečťan miluji. A domek obrostlý až k okapům, to je můj sen. A nenechám si to pokazit ani tím, že se v něm drží ptáci a všelijaká jiná "divá" zvěř a brouci apod... A ani mi nevadilo, že byl okap stále plný listí. Kdysi jsem takový domeček měla a už nemám
Bene, já to tak pochopila. Spíš moje odpověď byla adresována přes Tebe těm, co mají doma plazivý a popínavý břečťan.
A děkuji za podporu
,,Ještě doplním,,,,,záleží,jaký břečťan chcete. Ten co se plazí po zemi má kořínky ale nepne se po zdi. Pak je druhý - popínavý. Tak na to POZOR!
zavináč. A na toto jste přišel jak?
doplněno 04.04.14 12:00:Jestliže se ten Tvůj "plazivý" břečťan doplazí např. ke zdi, tak se z něho stane břečťan "popínavý",
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.