Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastřihnout jabloň do kordonu?

Od: jablon* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, máme asi 2-3 roky vysazených u zdi pár jabloní, a chtěl jsem se zeptat, jak je správně zastřihnout (zahradničení nerozumím, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak se má jednat o tzv. zastřižení do kordonu) + jestli by bylo možné nějaké obrázkové schéma, na internetu jsem nic nenašel... :(

Děkuji. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Už když kupuji sazenici jablůňky,dotáži se na typ.Pokud chci malovzrůstný typ - nízkokmen,včetně kordonu,musím takový koupit.I když většina dnes pěstovaných stromků jsou stěpovány na podnožích nízko,nebo polokmen,pokud je chci v koruně tvarovat na speciální tvar,musí být k tomu předem určen typ stromku.Dnes se používá spíše sloupovitý tvar,než stěna.

JABRAKA

Jestli máte zákrsek, slabě rostoucí odrůdu na slabě rostoucí podnoži, vybudovanou konstrukci a ochotu vpodstatě zlikvidovat celou korunu, která do teď narostla, můžete se pokusit. Jinak nechte růst volnou korunu nebo zakupte sloupovitou jabloň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]