Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použítí Pepa na hryzce

Od: jg® odpovědí: 4 změna:

Protože mám na zahradě výskyt hryzců, poradili mně v zahradnictví, abych při vysazování nových stromků kromě ochrany pletivem nastrouhal do zeminy trochu podpalovače PEPA. Nemůže se tím zamořit nějak půda? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

PE-PO pevný podpalovač obsahuje hořlavinu petrolejového základu, což může být hryzcům nepříjemné. Na druhou stranu petrolej znečišťuje vodní zdroje, takže pokud PEPO použijtete, tak skutečně jen v malém množství, jak vám v zahradnictví poradili..

hodnocení

2x

Nejsem si úplně jistá, ale neobsahuje petrolej? Osobně bych ho nedala do blízkosti kořenů, ani tam, kde předpokládám, že vyrostou. Podle mně do blízkosti kořenů nepatří.

hodnocení

2x

To Vám moc dobře neporadili. Pepo stejně jako třeba olej znehodnotí půdu. Taky jsme měli problémy s hryzci. Řeší se to tak, že vykopete pořádnou díru, koupíte pletivo jak se dává do králikáren, to jemné, z toho pletiva v té díře vyrobíte takový "bazének" a do toho stromek zasadíte. Hryzec to neprokouše. Taky by mělo pomáhat pěstovat pryšec.

amidamaru*

Trochu zavádějící rada.Taky jsem si to tak myslel,ale hryzec mi pod kořeny vlezl centimetrovou škvírou shora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]