Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozkvetlá meruňka - mrazy

Od: suzymon® odpovědí: 7 změna:

Zdravím! Máte také rozkvetlé meruňky? Včeličky nelétají a v noci bylo mínus tři stupně. Asi už je po parádě a květy zmrzly. sice tam pořád drží, ale mám obavy. Co děláte Vy? Někdo mi poradil postříkat "Championem", ale nemám ho doma a do města jedu až zítra. Mám to ještě zkusit zachránit, nebo to mám už nechat na vůli Boží? Díky S.

Rozkvetlá meruňka - mrazy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

3x

Starý zahradníci radí postříkat vodou ,voda zmrzne ale květ ochraní

Postřik Championem 1 až 2 dny před očekávanými mrazy zvyšuje odolnost květů. Dále můžete použít zmlžování vodou. Led ochrání květy před mrazem. Nebo zakuřování. Kouř z ohně také ochrání kvěry. Jinak květy meruňky sneseu mráz 2-3 stupně, mladé plůdky pouze -1.

lidus*
hodnocení

2x

Minulý víkend nám kvetly všechny meruňky, včel spousta, děda když žil, tak pod stromy zapaloval otýpku slámy. My to necháme na vůli Boží.

hodnocení

Tak dobře, všichni se shodujete. Otýpku slámy nemám, ale kdybych to věděla dříve, tak bych si ji vedle ze statku opatřila. Moje chyba. Ale nevadí, budu žít i příští rok a zapamatuji si tuto radu. Strom je vysoký a navíc je na šikmé ploše, proto se mi to špatně postřikuje, když mi nikdo nedrží ty štafle. Abych se neválela pod stromem se zlomenou nohou *smich* až do večera, než přijde syn na večeři. Ale díky. Stejně se půjdu poptat zítra do statku na tu otep slámy.

floro*

Pokud by byly zmrzlé, už by byly spálené, hnědé. Pokud jsou stále pěkné, tak jsou v pořádku. Včelky bohužel nelétaly, protože bylo chladno a vál chladný vítr. Až dnes se udělalo pěkně a konečně vylétly. Tak snad to bude Ok.

myse*

taky necháváme na "vůli boží" U nás dokonce napadl sníh - tak 10cm na půl dne. Moc to nehrotíme, aspon je zalito...

Naše včelky dnes ještě nevylítly, ale myslím že kolem poledne budou venku, už se otepluje.

hodnocení

Tak jsem to ráno okoukla a květy jsou zatím bílé. Nepřijde mi, že by byly spálené, tedy nahnědlé. Tak to snad vyjde. Ale ty včelky, to je bída. Já svoje nemám a prozatím se mi tady motají jen dva "brundibáři" pořád chtějí dovnitř. Taky už se dělá hezky, ale je chladno. Asi to bude podle oblasti. A navíc bydlím pár kroků od Labe a odtamtud jde chlad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma meruňka mráz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]