Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba thuje?

Od: mija* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu...pokud má thuje na kořenovém balu nataženou sitku,sázi se i z tou sitkou? Už jsme thuje sázeli ale měli jsme je všechny v kořenáčích, tak ted nevím zda to sundat nebo se to tam snad necháva.Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

3x

Ta siťaka tam je jenproto,aby držel bal pohromadě.S rostlinou a jejím životem nemá nic společného,takže jí klidně dejte dopryč. je to prostě lepší ikdyž se tam nechává s tím,že se časem rozloží.

sebod*

Ta síťka je většinou z velice pevného materiálu, který se v zemi rozkládá několik let. Kořeny jsou pak dost utiskovány. Zdá se mi pro rostlinu lepší, vložit ji do jámy v siťce a tu pak buď opatrně odstranit celou, nebo v případě velkého těžkého balu ji rozstříhat.

Ono je toto dobře vidět u rostlin, které se po letch přesazují. Jestliže byla siťka ponechána, tak kořenový bal není tak bohatě rozvinutý, jak u rostliny bez sí´tky.

hodnocení

2x

síťku rozhodně nechat.

doplněno 25.03.14 17:07:

taky jsem si myslel, že síťka je tam zbytečná, tak jsem ji odstranil a za půl roku poloviná tůjí uschla. ale možná to bylo i něčím jiným... tady doporučují n/....

sebod*

já zase síťku dávám pryč :D

mija*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověd,ale ještě počkám na nějakou radu či zkušenost.Hezký den přejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]