Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strelízia

Od: anka1171* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den! ná základě vámi uváděných rad se mi podařilo přivést ke kvetení mojí strelízii. Vykvetla nám v práci na Vánoce a byla to fakt nádhera. Teď však zaschla a já nevím,jestli mám stvol s květem uřezat, nebo nechat zcela zaschnout na rostlině. poradíte mi někdo?
Strelízia

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
I když květ zaschl, nechte ještě částečně zasnout i stvol, aby jste takříkajíc neřezala do živého. Potom uřezat. Pak by bylo dobré dát strelicii od poloviny května ven na světlé stanoviště - tzv. letnit. Rostlina kvůli svým velkým listům potřebuje v teplém období vydatně zalévat, protože se listy silně odpařují a každý týden (od dubna do srpna) hnojte rostlinu standardním tekutým hnojivem. Jakmile se začnou tvořit květy, je důležité již rostlinu nepřemisťovat, reaguje na to většinou tak, že přestane růst a květy nezvejdou.
Váš první úspěch ale dokazuje, že s tímto už si dokážete poradit. Hodně krásných květů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]