Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám velkou záhadu, prosím o radu, co s tím udělat? Nasadila jsem malé cibulky, asi 30 kusů, jen tak nahoru do řádky. ( jedná se o klasickou cibulku, žlutou, červenou) Na stejném místě mám pažitku, kudrnatku, všechno v pořádku. Aby to někdo nerozhrabal, tak jsem položila na záhon přepravky od jablek. Po týdnu, když jsme přijeli, jsem šla odstranit přepravky. Všechny cibulky byly venku a zastrkané kořínky nahoru po třech čtyřech na hromádce. Tak jsem je znovu nasadila a přepravky dala mimo záhon, aby tam nemohl jít pes. Druhý den ráno, cibulky opět všechny leží venku. Opět jsem je nasadila a večer v 21.00 hod. jsem se šla podívat na záhonek, 5 cibulek už leželo venku. Venku byly v noci 2 stupně. Můžete mi, prosím někdo vysvětlit, proč se mi toto stává? Co s tím? Cibulky jsou normálně koupené v obchodě. Děkuji Viky.
Mě se to taky stávalo,cibulky mě vytahovaly žížaly i když se cibule sází mělce tak jsem ji začala sázet hlouběji a už je to v pohodě,nejvíce byly vždy vytažené po dešti.
Dobrý den, vámi popisovaný jev dělá kos černý. Plete si cibulky s larvami. Když najde víc potravy, tak jí uloví - zabije a pak si jí schraňuje v zemi, no a vaše cibulky si plete s velkými larvami. Určitě tam mají kosáci někde hnízdo s vajíčky a samička sedí na vajíčkách a sameček si dělá zásoby.
Dobrý večer. Děkuji všem za rady. Kos to nemůže dělat, protože přepravky byly na celém záhonu, přes noc i den. Když jsme přijeli, tak jsem cibulky všechny zasázela zpět na záhon. Celý den jsem cibulky sledovala, vše bylo v pořádku. Až v noci se zase všechno obrátilo. V noci kos nelétá. Objednala jsem si na zítra posekání trávy a dám jí na záhon. Napíši, jak to dopadlo. Viky
Dobrý den. Jak rostou cibulky a kdo si na nich pochutnává? Na chodníčku jsem usušila posekanou trávu ze sekačky. Poházela jsem trávu po celé ploše, kde byly cibulky. Ráno jsou některé cibulky opět obrácené. Zasadím. Další den kořínky cibulek venku. Manžel kousek záhonu zryl na rýč hluboko, nic mimo mravenců, nenašel. ( původní záhon)
Cibulky pěstují jen jako jarní, tak jsem je všechny dala na jiné místo i trávu, nahoru jsem dala tkaninou. Další den ráno pět cibulek má ožužlané kořínky, jsou otočené. Je to na Bohnice. Děkuji všem za rady. Viky
Dobrý den, a našel manžel při rytí nějaké chodbičky? Napadá mě krtonožka, ale udivuje mě to jak píšete, že jsou seskupované po pěti atp. Zkuste zahrabat až po hrdlo pár zavařovacích sklenic, třeba se ten neznámý noční zahradník chytí do pastičky.
Dobrý den. To je právě divné, při rytí, žádná žížala, žádný brouk nebyl, jen asi jako tužka (verzatilka) velké dírky. Dnes jsem se dívala a u cibulky, která měla krásné bílé kořínky, ( posledně jí někdo vyhodil) zůstal jen jeden kořínek a cibulka je taková ožužlaná. Cibulky nezůstanou na stejném místě, jsou úplně jinde a otočené. Cibulky jsou nyní přesazené, jsou pocukrovány suchou trávou a přikryté folii, víc už nedostanou. Sklenice mám, vyzkouším. Děkuji Viky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.