Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana rostlin před ptáky

Od: kaj* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

pokud si zasadím na záhon nové rostliny, kolem některých z nich zejména po zalévání, bez ohledu na jejich druh, obtěžují ptáci, že od nich vyklovávají hlínu a to tak, že někdy rozklovou i rostlinu.

Zavěšená CD tam nemají smysl, ale co vymyslet? Musela bych kolem asi natáhnout provázky, na které bych navlékala nějaké hliníkové papírky nebo co jiného by Vás, prosím, napadlo? Nedávno jsem viděla v nějakém reklamním letáku ochrannou síť na rostliny, ale jestli by to rostlinám nedělalo zle, nemám s tím zkušenost.

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Asi máte hodně žížal. Co vám tam chodí za ptáky? Mohla by pomoci síť, která se používá pro vedení okurek nebo jiných popínavek. vertikálně natažená na kůlech. Ale musela by sahat na zem i po okrajích. Ale dostatečně vysoko, aby rostliny neprorostly a mohlo se s ní manipulovat. Je možné, že s větší velikostí rostliny pak odpadne i nutnost rostliny chránit. A o jaké rostliny se jedná? Pokud o nějako nízké (jahody, salát apod. možná by zafungovalo použití mulčovací textilie.

Síť na vedení okurek má dost velká oka. Já používám síť proti ptákům s menšími oky na zakrývání např. borůvek. Pokud chcete ochránit nízké rostliny po výsadbě, tak je vhodná netkaná textilie. Snadno se odstraňuje, rostliny nepoškodí a navíc je chrání. U sítí je problém ten, že když je na rostlinách delší dobu, tak jí prorůstají. Při odstraňování se většinou poškodí i rostliny. V mokré zemině ptáci hledají žížaly, nebo hmyz nejenom v záhonech, ale i v trávě.

doplněno 24.03.14 17:40:

V prodeji jsou všude se zahrádkářskými potřebami. Nejlevnější jsem koupila v Kauflandu ve výprodeji za 10 korun. Běžná cena je okolo 100 korun.

kaj*
hodnocení

To zní dobře, ta síť na borůvky! A to berete v marketu, třeba Baumax?

kaj*
hodnocení

Kosi, všchno možné.

hodnocení

2x

Asi se zeptám úplně nesmyslně, bláznivě. Co tak nabídnout ptákům vodu třeba v nějaké ploché nádobě. Něco jako podmiska pod květináč. Udělat koupátka. Třeba jim zas až tak o rostliny nejde, tak jako o vodu v půdě. Bylo sucho a teď už konečně prší, tak už třeba nechají mokré rostliny v mokré půdě na pokoji.

kaj*
hodnocení

Zjistila jsem, že teď po dešti se v ní vrtají víc jak ještě před tím.

joudic*

no mam tu dve jezirka jedno vetsi a jedno spise melke ptakokoupaci a funguje to tak, ze se kos okoupe, vyskoci a s usmevem likviduje cerstve zalozeny osety travnik :) Pokusne vysete redkvicky uz sporadali :)

joudic*
hodnocení

0x

budu vypadat, ze se s panem znam, protoze uz vcera jsem tu podobny odkaz na jinou sit daval, ale je to proste muj oblibeny chovatelsky obchod, a ty hrubsi volerove site prodava jen on :) Nicmene pouzijte ty jemne site proti ptactvu ;) hradsky-sunk.cz/...

doplněno 24.03.14 17:43:

2x5m 110Kc :)

kaj*
hodnocení

Díky moc, to je vážně super!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]