Nejste přihlášen/a.
Jaký je nejvhodnější kompostér? Ty na netu jsou podle výrobců všechny perfektní, ale... Vždy je nejlepší zkušenost. Byl by pro zahradu cca 500m2 - především na trávu, listí, případně i nějaké zbytky z kuchyně. Velmi děkuji za odpovědi.
pro mě je nejlepší kompostér na světě "přepravka" na pneumatiky. Je o velikosti jedné palety a je to vlastně jen ohrádka ze silného plastu a skládaného jako karton. Zkuste se poptat ve velkém pneuservisu. Nejlepší!
Mám i dva klasické kompostéry, ale nedá se to srovnat, už velikostí. Takže první rok je to v této ohrádce (bez dna, jen víko) a po roce to přehodím do klasiky. Další rok je hotovo.
doplněno 24.03.14 12:59:jen dodám, že kompostéry už mají své úhony (něco nalomeného) a tahle ohrádka přežije vše a cena 0,- nebo flaška
Já mám velký kompost z fošen a 4 trubek ztlučených do země. Dle potřeby fošny přidávám, nebo ubírám. Zahrádkáři si dělají kompost z palet, starých pražců. Měl by být umístěný ve stínu. Dno nemám ničím vyložené, aby se tam mohly dostat žížaly. Jednotlivé vrstvy trochu prosypávám zeminou, v období letního sucha občas zaliji. Kompost si sedne a urychlí se zrání. Při velikosti zahrady by vám mohl stačit tak 2,5 - 3 x 2 metry. Záleží kolik máte trávy ze sečení a listí ze stromů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.