Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrnky na benjaminkovi

Od: kira* odpovědí: 1 změna:
Prosím pomožte. Na 3 roky starém benjamínkovi mi nejprve začali uvadat nové výhonky, pak výhonky přestaly vyrážet úplně a teď jsem si všimla, že se mi na kmenu začali objevovat malinké tmavě hnědé skvrnky ve velikosti cca 0,5mm. Jsou pod kůrou (jako kdyby měl akné), vytvářejí malinkaté puchýřky.
A na listech se vytvářejí dokola bílé tečky. Byl moc krásný a teď mám o něj strach, vůbec neroste a listy mu žloutnou. Už mu zbylo tak 5 listů na 50cm výšky.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Na těchto stránkách najdete hodně rad ohledně benjaminka, ale problém vaší kytičky je tak specifický, že to chce opravdového odborníka. Zkuste proto tyto stránky: tureckuv.blog.cz/... Tyto stránky jsou pouze o fikusu benjaminu a o banánovníku, takže si myslím, že zde se snad dozvíte vše co budete pro záchranu vaší kytičky potřebovat.Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]