Prosím pomožte. Na 3 roky starém benjamínkovi mi nejprve začali uvadat nové výhonky, pak výhonky přestaly vyrážet úplně a teď jsem si všimla, že se mi na kmenu začali objevovat malinké tmavě hnědé skvrnky ve velikosti cca 0,5mm. Jsou pod kůrou (jako kdyby měl akné), vytvářejí malinkaté puchýřky. A na listech se vytvářejí dokola bílé tečky. Byl moc krásný a teď mám o něj strach, vůbec neroste a listy mu žloutnou. Už mu zbylo tak 5 listů na 50cm výšky.
Na těchto stránkách najdete hodně rad ohledně benjaminka, ale problém vaší kytičky je tak specifický, že to chce opravdového odborníka. Zkuste proto tyto stránky: tureckuv.blog.cz/... Tyto stránky jsou pouze o fikusu benjaminu a o banánovníku, takže si myslím, že zde se snad dozvíte vše co budete pro záchranu vaší kytičky potřebovat.Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.