Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
u zania, jsem již odřízla čtyři celé výhony protože žloutly listy a teď nevím, zda ho přesadit. Nové výhony zatím nerostou.
Poraďte co a jak dál, děkuji
Já bych to co z něho zbylo přesadila do malého květináče. Měl by být jen o něco větší, než ten kořen. Dala bych ho na světlé místo (ne okno) a mírně zalévala až skoro po vyschnutí zeminy. Mám doma 3 kusy a jsou nenáročné. Ten nejmenší oddělený kus začal obrůstat listy až po 3 měsících. Pěstuji je v umělohnotných květináčích a přesazuji je jen do o něco větších květináčů až kořeny deformují původní květináč. Zalévám podle pokojové teploty a ročního období. Přelitý nejdříve shodí listy a poté může i uhnít.
Dobrý den, váš dotaz postrádá smysl. Jestliže vám žloutnul zamioculcas a vy jste mu odřízla čtyři stvoly? To jako proč? Jaký to mělo význam? Jak je rostlina stará a v jakých je podmínkách?
Odnože zamia jsem dostala, zasadila, vyrostly dva nové stvoly a právě u těch starých začaly žloutnout listy a i stvoly uhnívaly.
Proto jsem je odřízla a teď nevím, zda přesadit s tím, že tyto pahýly i s kořeny odříznu.
Potřebuje dostatek světla a vody a ani u jednoho to nepřehánět - pálící slunce a přelití - jinak žloutne-hnědne. Jinak roste jako z vody Sama jsem si ho vypěstovala ze dvou malinkých větviček a vyrostl z něj doslova obr, takže jsem ho musela trochu ořezat - bohužel. Odřezky jsem zakořenila a rozdala po kamarádech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.