Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezkazí se hnojivo ve vodě?

Od: martinxx1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jestli se nezkazí voda upravená pro hnojení rostlin třeba po 14ti dnech?Jde mi o to jestli bude voda i po 14ti dnech obsahovat živiny nebo když mi po zalévání zbyde tak jí vylít a při dalším zalévání zase namíchat čerstvou? Díky za rady:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

0x

U čistě anorganického hnojiva (typu NPK) by to vadit nemuselo. Ale u nojiv s organickými složkami (slepičince apod.), ano. Ty se začnou rozkládat, navíc to moc nevoní.

martinxx1
hodnocení

no je to klasické tekuté hnojivo pro pokojovky,jde mi o to jestli tam i po 14ti dnech budee pořád třeba ten dusík :)

mirex*

Nebojte, ten dusík tam bude.

jabraka*

Pokud hnojíš tekutým hnojivem,připrav jen to množství,které hned použiješ.Je samozřejmé,že na př. Hnojivo obsahující dusík NH3 - ho postupně ztrácí.

JABRAKA

mases*
hodnocení

no zbylo mi té zálivkové vody tak litr,tak ho asi vyleju no a pak zase míchnu nové a zase tak litr vyleju... :)

joudic*
hodnocení

0x

mineralni ne, jen se muze usazovat dole, ale organicke ano, nicmene to poznate podle nechutneho puchu :)

martinxx1
hodnocení

ok mám normální minerální z obchodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]