V období 3 zimních měsíců stačí hnojení snížit na 1x za měsíc. Je i možná druhá varianta a sice použít velice nízkou koncentraci hnojiva v každé zálivce(rosení). Který způsob si vyberete záleží jen na vás a vašich možnostech pěstování. Při správné a láskyplné péči se třeba dočkáte i takovýchto výsledků jaké jsou na zaslané fotografii. Mimochodem v Brně je teď výstava orchidejí, která opravdu stojí za zhlédnutí. Vřele doporučuji.
tekooman*
ja nate vystave byl v sobotu opravdu nadhera, jen me mrzi, ze jsem se tam dostal az odpoledne kdy uz byly vsechny krasavice pradane, mas i ty doma nejake?jsi take z brna
jaja28*
Já mám doma orchideje v počtu 3 kusů. Koupila jsem je asi před rokem a podařilo se mi je i doma přivést k opětovnému kvetení. Nyní si opět jedna z nich Phalenopsis /můrovec/ chystá poupátka a tak pokud vykvetou pošlu ti jejich foto. Radost mám i z Cimbidia - začala mi růst nová pahlíza. Na výstavě jsem si koupila takovou malušenkou orchidejku - s jedním květem - tak jsem zvědavá jak se mě bude doma dařit ji pěstovat od mimina.
tekooman*
no ja mam jen jednu uz asi rok take murovec a vyleza mi 8 novych poupatek, tak jsem velmi zvedav, potom poslu foto
franke*
ahoj ,muzete mi poradit kde najdu vystavu v Brne a do kdy trva?predem dekuji za vas cas.
jaja28*
Výstavu orchidejí pořádá Botanická zahrada a arboretum Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Nachází se v Brně-Černých Polích, na ulici Generála Píky, poblíž zastávky Bieblova tramvají č. 9 a 11. Termín výstavy je :23.2. 2007-19.3.200710:00 - 18:00 hod
barča
Můžete mě prosím poradit,mám asi 3 měsíce orchidej (takovou jak máte na fotce),ale nevim si s ní rady.Opadli ji květy a shora už začíná chytat takovou barvu jak kdyby vysychala (žloutne).Dívala jsem se i na kořínky a některé už začínají hnít.
Nevíte mě prosím poradit,jestli se s tím dá ješte neco dělat?
Děkuji Vám
Barča
jaja28*
Barčo, jstli ji zachráníš to ti nezaručím, ale rozhodně ji okamžitě přesaď do nového substrátu, kořínky které začly hnít ostříhej a zatím nezalévej, roslině dodávej vláhu jen rosením. Podle popisu co uvádíš to vypadá na přelití - tím pádem začaly kořeny uhnívat a je také možné, pokud jsi ji hnojila, že jsi dala moc silnou dávku hnojiva a kořínky se spálily. Jak ji budeš přesazovat, tak kořeny proper ve vlažné vodě a teprve zasaď. Držím ti palce ať se ti podaří kytičku zachránit.
hb*
přesadit, zastřihnout schnilé kořínky ...zalévat jen jednou týdně, květinu jste patrně přelila, na přesazení koupit přímo substrát na orchideje dát do většího květináče a na jeho dno malý vzhůru nohama a udělat do toho menšího hodně děr ...kořeny budou mít více vzduchu ...zálivka ..já dám kytku na chvili do umyvadla plného vody a proliji svrchu a pak vyndám, nechám okapat, občas hnojivo, přímo na orchideje trošku do zálivky ...hodně rosit kolem kytky a jemně na kytku má ráda vlhkost, světlo rozptýlené ...takto mám orchidej v paneláku v ložnici u plast. okna a pokvete mi znova, opravdu méně klasické zálivky a radši rosit a rosit
franke*
Já bych doporučil zakoupit kůru pro orchideje www.lukscheiter.c/... ,pro moje rostlinky je lepší než substrát pro orchideje koupen někde v OBI . Cena za balení kůry je 25kc a to jde lukscheiter.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.