Nejste přihlášen/a.
Farmářské trhy.
Blíží se sezóna a tak mám takový skromný dotaz. V loni v dubnu byly u nás, v menším městě v Podkrkonoší, tzv. Fármářské trhy. Když jsem se zeptal, kde rostou v dubnu, tak krásné 20 cm mrkve, odpověděl mi prodejce, že v Polabí. Víc jsem z něho nedostal. Je to možné? Děkuji. PS.
Já si myslím, že to možné je. Na takových trzích by měli být malí farmáři. To slůvko "měli", je dost podstatné. Určitě se mezi nimi najdou tací, kteří neprodávají své produkty, ale ty, které někde nakoupí. Na tržnici, kousek od mého bytu, nacouvá kamion, prodejci si část nákladu rozeberou.Každý má tedy na pultech část naprosto stejné zeleniny. A také jsem několikrát v Kauflandu potkala chlapy z toho trhu s plnými vozíky ovoce nebo zeleniny. Pro tyhle lidi to je živobytí, obchodování s ovocem a zeleninou. Nevypěstovali ji. Ti se také asi postaví, se svým pultíkem, na farmářské trhy.
Mrkev v dubnu. Jedíně ze skleníku a to by bylo silně neekonomické. Takže ne, není to možné. Mrkev sice narostla, ale ne v Česku. Podvod jako skoro vše u nás.
Dobrý den, pokud si vzpomenete, tak loňská zima byla neskutečně dlouhá a bez slunečního svitu. Jsem z Polabí a i tady to bylo takové. Vím, že např. konopí se dá pěstovat v místnosti bez oken a když se tomu svítí a topí. Jenže to se těm pěstitelům vyplatí (pokud jim úroda není policejně zabavena). Ale, že by se někdo takto "páral" se zeleninou ve skleníku, aby ji potom prodal o něco dráž (než supermarket) na farmářském trhu, nevěřím. A obecně tyto trhy nemám moc rád, protože se tam sjíždějí prodejci z daleka, mají své "štace" a fungují jako cirkus a houpačky. V našem městě byl dříve trh v sezóně každou sobotu dopoledne, neříkalo se tomu farmářské trhy a ty lidi každý znal a měl i jistotu, že tam budou za týden znovu.
Dnes, když je farmářský trh, tak je to skoro událost, módní záležitost a prodává se tam vše od zeleniny a ovoce až po uzeniny, pečivo, košíky a dekorace. Takže, já k tomu důvěru nemám a nic tam nekupuji. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.