Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaktus

Od: monca* odpovědí: 5 změna:
mam kaktus už asi 2 roky a neroste.je furt takovej jakej sem ho dostala vodu .slunce a to co potrebuje ma i vhodny kvetinač jak docílit aby vyrostl?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Mončo, vždycky jsem si myslel, že kaktusy jsou na to, aby nerosly, ... právě proto, že rostou děsně pomalu. ... Samozřejmě to neplatí paušálně, ale většina kaktusů roste pomalu ... jsou stále stejné :)... Asi musíš říct svému ctiteli, aby ti kupoval jiné květiny, než kaktusy :D. ... Uvažoval jsem, jestli nemyslíš to, že ti nekvete, ale i to může být tím, že je ještě malý (ale šikovný) :).

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahoj, tvůj dotaz je velmi podivný, vůbec neuvádíš o jaký druh kaktusu se jedná, jestli ho zimuješ?

Jsou druhy, které rostou velmi velmi pomalu, jsou to většinou ty vzácnější, jestli chceš něco co by rychle rostlo, tak si pořiď opuncii, je jich několik druhů a určitě si vybereš, já mám třeba Opuncia subulata a ta roste opravdu velmi rychle!

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jsou kaktusy, které se nemění dlouhou řadu let, ale při dobré péči ( a hlavně správném zimování ) mile překvapují majitele kvetením. Domnívám se, že máš kaktus kulovitého tvaru. Chceš-li kaktus rychleji rostoucí, pořiď si spíš sloupový nebo, jak psal ukulele, upuncii...
strejc :)
styx*

Opuncii jsem měl a roste opravdu docela rychle:) Ale jedna věc mi přivedla k varu. Má takové malinké ostny a má je všude a jsou jich stovky. Měl jsem jí položenou na okně a když jsem šel v noci zavřít okno plnou silou jsem na ní narazil dlaní:D To bylo něco strašného nemohl jsem ty ostničky 3 dny z ruky dostat. Takže jsem se na ten nebohí kus zeleně naštval a letěl! Tak na to pozor*smich*

crassula*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj. Jsou kaktusy které rostou na vápenci a jsou kaktusy, které rostou v kyselém prostředí. Pokud zaléváš vodovodní vodou za dva roky je půda plná vápníku. Vymeň zeminu, zkontroluj kořeny a zkus pěstovat dál. Běžne se dají dnes sehnat pěstební substráty pro pěstování kaktusů a sukulentů. Také by bylo vhodné umístnit sem fotografii aby bylo vidět o jakou rostlinu se vlastně jedná. C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]