Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenutí jména keře

Od: bavlnik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

zapomněla jsem jméno jednoho keře,co máme na zahrádce.Je to dřevina asi 2 m vysoká,má to velké roztřepené bílé květy (může být i fialová,růžová..),které krásně voní.Kvete na jaře,a když květ odkvete (de to rychle),tak vyrostou celem velké svěže zelené listy.Bohužel foto nemám,zatím to má uzavřená poupata

Předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

sakura? Má různé barvy květů

hodnocení

0x

Tady je odpověď jako sázka do loterie. Takže pokus. Kdoulovec? zahradaapriroda.cz/...

floro*
hodnocení

0x

Dejte foto i s poupaty. Lze to poznat i podle nich nebo podle kůry atd.. Ale myslím, že máte na mysli trojpuk (Deutzia).

doplněno 09.03.14 17:53:

Je zajímavé jak na jeden popis se sejdou naprosto rozličné rduhy rostlin. Každý si por pojmem zortřepené květy a svěží listy představí zcele něco jiného. Škoda, že zadavatelka dotazu asi nakonec obrázek nepřidá a my se nedozvíme o co se jedná :(

Pridávám do loterie jasmín.

janamiklasova*
hodnocení

0x
Mozna magnolia stelata.nejdtiv ma velke kvety a pak teprve listy.a velka poupata.jde o to jestli vyrostou nejdriv kvety a pak listy.a jestli jsou kvety jednotlive nebo v chomaccich.a ktery mesic kvete...

hodnocení

0x

Krásně voní pustoryl ("pražský jasmín")

solenza*
hodnocení

0x

A nemohl by to být třeba rododendron?

hodnocení

0x

Přidávám se k Janě Miklasové. Myslím si, že to bude magnólie. Může být tmavě červená /vínová/, bílá či růžová. Nově je vyšlechtěná už i žlutá. Je moc pěkná. *palec*

Moje už má teď pěkná poupata. Kvete brzy, většinou v dubnu, letos to bude možná i dřív. Krásně voní. Květy ale dlouho nevydrží, brzy opadají /jednotlivé okvětní lístky/ a teprve pak začnou vylézat světlé a lesklé lístky. Vydrží celé léto, opadají až na podzim. Někdy se stane, zvláště u starších rostlin, že vykvate ještě jednou koncem léta. Ale už je těch květů méně, než na jaře.

Je to ono? Jaga.

doplněno 09.03.14 07:06:

Hledala jsem fotku té své, ale nemohu ji najít, musím si to utřídit. Takže nic, škoda.

hodnocení

0x

laelia.cz/... Ibišek?

manet

Nejspíš to bude magnolie.Moje bílá kvete asi měsíc,ale fialová od dubna_hlavní kvetení_stále až do října.

hodnocení

0x

je to ON?

doplněno 12.03.14 00:58:

Je to Šácholan ,,teda pokud to je oN,,,,,,,,

Zapomenutí jména keře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]