Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pnouci ruze

Od: janamiklasova* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den má někdo zkušenosti s pnoucí růží v květináči?Konkrétně bych chtěla nechat ozelenit touto dlouhou růží terasu -pergolu.Jedná se o paul himalain musk rambler.Květináč by měla velký kameninový zhruba 70cm na výšku a 40 šírka.Dík za radu.jinak ji necham žít na zahrade.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, pnocí růže pěstujeme na terase již několik let, není s tím problém, jen je občas přihnojte.

doplněno 05.03.14 13:35:

*pnoucí

hodnocení

0x

Já si myslím, že nápad s květináčem není zas až tak nejlepší. V zimě úplně, skrz naskr promrzne. Když příjdou mrazy, nepomůže žádné zateplení. ;) My jsme měli na domě, kolem kterého byl chodník, meruňku, která rostla místo kachle u domu. Rostla po šprinclíkách, které táta natloukl na dům. V podhůří Jeseníku. Dařilo se jí velmi dobře, s kořeny pod chodníkem. Vaše růže takhle růst nemohou? Místo kachle, pod dlažbou.

janamiklasova*
Ja mam terasu v prvnim patre .ale mam druhym rokem stromky i mensi ruze ve velkych plastovych kvetinacich a v poho.spis jestli pnouci ruze ktera ma velkou delku se uskromni i ve velkem kvetinaci.

Tak jestli již máte růžičky v květináči, tak počítám, že je umíte zazimovat správně, když vám vydrží, tím líp:) Uskromní se, jak říkám, pěstovat se dá, já mám dva květináče (v každém rohu, co míří ven, jeden) a roste, ne sice jako divá, venku roste lépe, ale pokrývá mi zeď hezky,roste a kvete.

myse*
hodnocení

0x

no, já myslím že to není dobrý nápad... Ramblery jsou hodně vzrůstné a k tomu potřebují hodně živin...

nechcete zasadit třeba psí víno nebo břečťan, případně plamének?

Pnouci ruze
sebod*

myse. To je fotka z Tvé zahrádky? Jestli ano, tak Ti tiše závidím...nádhera

doplněno 07.03.14 16:27:

nejen ty růže jsou krásné. Celé to máš nádherně sladěné.

janamiklasova*
No konecne nekdokdo reGoval ze je to rambler.ten kvetnik je fakt velky a mne staci 5 m ne deset.tak si rikam vic strihat a cilene hnojit.tak nevim predstavuni si ty previsy ruzicek na terase...
myse*

růže jsou fakt krásné... miluju je. Jsou dvě zasazené na rohu - jedna je American Pillar (tu miluji, je jednoduchá a tak krásně voní) a ta druhá si nepamatuji odrůdu, ale má spoustu minirůžiček plných... fakt pěkná...

a ano - je to moje terasa :)

Jani, nějak si neumím představit jak bys ten květináč přesazovala, protože jednoho dne bude plný kořenů a málo hlíny...

hnojení určitě, mi se osvědčilo dlouhorozpustné hnojivo Osmocoote (tak nějak) i do truhlíků na okna a tak...

já bych asi spíš do toho květináče volila ten plamének - mají spoustu druhů a barev, když sesadíš modrý a růžový, bude to moc pěkné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]