Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká tráva na zahradu?

Od: astik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jaká je nejlepší tráva na vysazení na zahrádku? Mám na mysli trávu, co je hustá, neroste v ní nic jiného a pokud možno rychle. A za druhé, jakou trávu s lučním kvítím? Myslím tím - kopretiny, zvonečky, slzičky ..., ne jen jetel... :) moc děkuji za radu. (Neznáte někdo takové webové stránky pro Rakousko?) petra ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

Základem je dobře odplevelný pozemek. Ať si koupíte sebelepší směs, pokud jsou v půdě nevyklíčené semena plevelů, neuspějete. Vhodné je uhrabat a pár týdnů (tak dva) počkat na vyklíčení a zlikvidovat (substrát už neobracet - důležité). Zasít a zavlažovat, vydržet tak 3 týdny. Tak dlouho totiž tráva klíčí. Jílek nejdřív, další druhy následují. Dalším klíčem k úspěchu hustého trávníku je nutnost alespoň 3x za rok přihnojit. Jinak trávník řídne a zapleveluje se. Rostliny jednostraně odčerpávají živiny důležité pro svůj růst a sečením se sběrem se odstraňují z pozemku. Takže opravdu nutné je hnojit a některý rok i doset. Pro běžný trávník stačí klasika hřišťová. Doporučuji druhově pestřejší, ne jen vysoký obsah jílku. Každý druh jinak vypadá v zimě a jinak za sucha, tudíž se parevně v průběhu roku dolaďují. A dosetí doporučuji z toho důvodu, že u starších trávníků se projevuje, jak já řikám okrskování, což znamená, že druhy se neprolínají a netvoří celistvou plochu.

uska*
hodnocení

0x

Zapatrejte si a hledejte - travní směs. Máte u směsí popis z čeho se skládá, alespoň procentově. např.

roznovska-travni.cz/...

doplněno 03.03.14 15:21:

To chce nekupovat travní směs rozvažovanou z pytlů. To mě prodavač může nabulikovat co chce. Na půl kg balíčcích máte nalepenou etiketu se složením a pak to chce jen číst.

astik
hodnocení

Díky, to už jsem udělala, ale není nad zkušenost ;) Bratranec si koupil luční směs a měl tam jen jetel, pampelišky, takže nic moc. A v obchodě ho ujišťovali, co vše tam není za květy. Díky :)

Snahel jsem si podobne indormace a pujdeme do hristni smesy, ta by snad mohla nasi omladinu ustat :). Tam jetel a pampelisky nejsou.

honzmalatny*
hodnocení

0x

No nejlépe vzít trošku půdy a zajít do pěstitelské stanice a poptat se tam. Tam Vám namíchají travní směs podle Vašich požadavků. U nás je ps v Hladkých Životicích a vždy poradí,pomůžou a cena nádherná.

astik
hodnocení

Všem moc děkuji za rady *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]