Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Trápí mne ve skleníku mech, který se mi tam během roku usadil. to by ještě nebylo nic tak hrozného, s mechem si umí dnes poradit kde kdo. A co víc. Hlavně mě také trápí plíseň v půdě, kterou jsem včera objevila. vše se vystytuje ve skleníku, kde pravidelně zásím okurky. Loni mi dokonce už i kvůli tomu chytli plíseň i okurky,takže mi vlastně koncem léta odešlo všecko pryč, i když jsem zahájila potřik fungucidem. Nevím co s tím a jak se s tím vypořádat. Potřebuji vědět, zda existuje nějaký Fungucid nebo přípravek pro desinfekci půdy prot této plísni. Předpokládám, že je to plíseň z rodu Mycelia - houba. Vím,že samozřejě lze použít i Dusíkaté Vápno pro desinfekci,ale nemám jistotu, že zrovna toto mě opravdu zbaví této ošklivé plísně. Mám jí bohužel po celé délce záhonu. Prosím poraďte co na to, stalo se to i Vám? Jak jste si poradili nebo případně jaký přípravek si pořídit. Ještě musím upozornit, že zrovna v této době zatím ještě nic ve skleníku nemám nasázeného.
Děkuji všem za odpovědi.
Každý rok na podzim jsem půdu ve skleníku poryla a nechala skleník celou zimu otevřený, aby zem promrzla. Po promrzlé půdě a větrání se mi plísenˇ nikdy netvořila. Než použít chemii, tak bych vyzkoušela to Dusíkaté vápno. Další možností je vyměnit ve skleníku zeminu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.