Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc zalité semínka rajčat

Od: kacagaga odpovědí: 8 změna:

Zasadila jsem semínka rajčat, ale asi jsem je moc zalila. Myslíte, že jsem je zničila? Mám naspodku udělat dírky ať přebytek vody odejde? děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plechacek*
hodnocení

2x

Určitě je třeba mít dole udělané odtokové otvory, jinak semínka uhnijí

hahanaj*
hodnocení

2x

každý sadbovač musí mít dole otvory - na odtok přebytečné vody - zeminu se semínky je lepší spíš jen postřikovačem rosit , než zalévat

kacagga
hodnocení

tak otvory už mám, voda odtekla a doufám, že jsem to ještě zachránila

plechacek*

jak dlouho byla takto přemokřená?

kacagaga
hodnocení

jedny asi 30 minut a druhé asi 5hodin

kacagaga
hodnocení

No voda mi tam nestála, jen ta hlína prostě byla dost mokrá. Jinak ted to nebudu nějakou dobu zalevat. Jinak do týdne by mohlo s toho něco vyjít? Jinak pak zkusím zasadit nové :(

Loni jsem do nádoby neudělala díru, ale hlínu jsem pořádně pokropila vše zadělala sáčkem do týdne už byly venku rajčata. Úroda se mi povedla.

Nechápu co mi to teď napadlo tak zalét.

plechacek*

Tak to jim mohlo spíš prospět než uškodit. Mnoho pěstitelů nejdřív semínka na 12 - 24 hodin úplně máčí ve vodě, až poté je dají do hlíny nebo tam, kde chtějí klíčit. Takže nemějte strach :)

hahanaj*

prostě se vám utrhla ruka, ale času dost i kdyby se nevyvedly - zasejete znovu a určitě se zadaří vypěstovat pěkné sazeničky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]